Spor Arjantin Hernandez'e emanet

Arjantin Hernandez'e emanet

Paylaş
Arjantin Hernandez'e emanet

Arjantin Milli Basketbol Takımı'nda başantrenörlük için Sergio Hernandez ile anlaşma sağlandı.

Arjantin Milli Basketbol Takımı’nda Julio Lamas’tan boşalan başantrenörlük görevine Sergio Hernandez getirildi. Arjantin Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, 2005-2010 yıllarında milli takımı çalıştıran 51 yaşındaki Hernandez ile katılım hakkı kazanılması halinde 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nı da kapsayacak şekilde 20 aylığına anlaşma sağlandığı belirtildi.

Ruben Magnano başantrenörlüğünde 2004 Atina Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya kazanan ekibi devralan Hernandez, 5 senelik ilk görev süresinde Arjantin Milli Takımı’nın başında çıktığı 71 maçta 53 galibiyet, 18 mağlubiyet aldı. Bu 5 yıl içinde Hernandez yönetiminde 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları’nda bronz madalya kazanan Arjantin Milli Takımı, 2006 FIBA Dünya Şampiyonası’nda 4’üncülük, Türkiye’de düzenlenen 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nda ise 5’incilik elde etmişti. Hernandez, 2010’da federasyonun uzun süreli kontrat teklifini geri çevirerek milli takımdan ayrılmış, daha sonra 4’üncülükle bitirilen 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda yardımcı antrenörlük görevini üstlenmişti.

Hernandez, Meksika’da gerçekleştirilecek 2015 FIBA Amerika Şampiyonası’nda Arjantin Milli Takımı ile derece elde ederek 2016 Rio Olimpiyat Oyunları bileti almaya çalışacak. Arjantinli antrenör, milli takımdaki görevi sırasında Porto Riko’nun Piratas de Quebradillas ekibini de çalıştırmaya devam edecek.

Haberin Devamı