Türkiye (Son Dakika) Arkadaşının kafasına dayayıp iki kez tetiğe bastı ama...

Arkadaşının kafasına dayayıp iki kez tetiğe bastı ama...

Paylaş
Arkadaşının kafasına dayayıp iki kez tetiğe bastı ama...

Eve alkollü geldiği için kendisine kızan karısına sinirlenip balkonda havaya ateş etmeye başlayan emekli polis memuru, kendisini ikna etmek için balkona tırmanan arkadaşının kafasına da silahı dayayıp iki keren tetiğe bastı. İkisinde de silah tutukluk yaptı ama üçüncüde patladı...

Aydın'da 4 yıl önce emekli olan polis memuru Ş.T. (54), eve alkollü gelmesine tepki gösteren eşi G.T. (52) ile tartışınca öfkelenip tabancasını çekerek balkona çıktı. Burada havayla ateş eden Ş.T., birlikte alkol aldığı ve kendisini ikna etmek için balkona tırmanan öğretmen arkadaşı Zafer Çelik’in (46) başına dayadığı tabancanın tetiğine bastı. Öğretmen Z.Ç., tabancanın iki kez tutukluk yapmasıyla ölümden döndü. Ş.T. güçlükle ikna edildi.

Haberin Devamı

KARISINI ÖLDÜRECEKTİ

Olay Fatih Mahallesi'nde bulunan bir apartmanın birinci katında saat 00.15 sıralarında meydana geldi. Efeler Polis Merkezi Amirliği’ndeki görevinden 4 yıl önce emekli olan polis memuru Ş.T., Mehmet Akif Ersoy Ticaret Meslek Lisesi’nde öğretmen olan Zafer Çelik ile bir birahanede alkol aldı. Daha sonra iki arkadaş aynı sokakta bulunan evlerine gitti. Eve alkollü geldiği için kendisine tepki gösteren eşi G.T. ile tartışan Ş.T., iddiaya göre tabancasını çekerek eşini öldürmekle tehdit etti.

KARISI KOMŞUYA SIĞINDI

G.T., öfkeli kocası Ş.T.’nin bir anlık dalgınlığından yararlanarak evden çıktı ve komşusuna sığındı. G.T.’nin haber vermesiyle bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. İkinci kattaki evinin balkonuna çıkan Ş.T., havaya yaklaşık 10 el ateş ederek yanına kimseyi yaklaştırmadı.

O SİLAH ÜÇÜNCÜDE PATLADI

Ş.T.’nin, birlikte alkol aldığı öğretmen arkadaşı Zafer Çelik, bahçe tarafından balkon altına geldi. Polislerin uyarılarına kulak asmayan Çelik, arkadaşını ikna etmek için balkona tırmandı. Buna öfkelenen Ş.T., tabancanın kabzasıyla Zafer Çelik’in başına birkaç kez vurdu. Ş.T., balkondan inmeyen Zafer Çelik’in başına tabancayı dayayıp tetiğine bastı, ancak tabanca tutukluk yaptı. Tabancanın mekanizmasını tekrar kuran Ş.T., bir kez daha tetiğe bastı, ancak tabanca yine tutukluk yaptı. Ş.T., bu sırada balkondan inen Zafer Çelik’in arkasından 3’üncü kez tetiğe bastı. Bu kez tabanca ateş aldı ancak kurşun Çelik’e isabet etmedi. Kabza darbeleriyle başı kanayan Zafer Çelik’e olay yerine gelen ambulansta müdahale edildi.

BİRLİKTE ÇALIŞTIĞI POLİS MEMURU İKNA ETTİ

Olay yerine gelen nöbetçi Emniyet Müdürü Arif Kılınç ve Asayiş Şube Müdürü Mesut Bilgeç tarafından da ikna edilemeyen Ş.T., daha önce birlikte görev yaptığı polis memuru Kadir Özel’in gelmesini istedi. İzinli olan polis memuru Kadir Özel, arkadaşları tarafından evinden alınarak olay yerine getirildi. Eve giren polis memuru, Ş.T.’yi ikna ederek silahını almayı başardı. Etkisiz hale getirilen Ş.T., sağlık kontrolünün ardından ifadesinin alınması için Şehit Rüştü Yetkin Polis Merkezi’ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Cem ULUCAN / AYDIN, (DHA)

2

Haberin Devamı