Türkiye (Son Dakika) Arkadaşları çamaşır ipiyle boğmuş

Arkadaşları çamaşır ipiyle boğmuş

Paylaş
Arkadaşları çamaşır ipiyle boğmuş

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 2008 yılında kaybolan Mustafa Hazır'ın, 3 arkadaşı tarafından çamaşır ipiyle boğularak öldürüldükten sonra boş bir araziye gömüldüğü ortaya çıktı

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde yaşayan, bekar Mustafa Hazır, 2008 yılının Haziran ayında ortadan kayboldu. Ailesinin aramalarına rağmen bulunamayan Hazır’ın babası Mehmet Hazır, oğlunun bulunması için Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne kayıp başvurunda bulundu.

O dönem açılan soruşturmada Mustafa Hazır bulunamadı. Geçen yıl Çorlu Cumhuriyet Savcısı Özgür Bozkurt’a giderek oğlunun bulunmasını isteyen baba Mehmet Hazır, hayatından endişe ettiğini söyledi. Çorlu Cumhuriyet Savcısı Özgür Bozkurt kayıp Mustafa Hazır’ın gittiği yerleri ve arkadaşlarını takibe alarak dosyayı yeniden incelemeye aldı.

Hazır’ın, arkadaşı Ramazan Gündoğdu’nun kız kardeşiyle bir süre gönül ilişkisi yaşadığını belirleyen Savcı Bozkurt, ailenin tüm telefonlarını teknik takibe aldı. Telefon dinlemelerinden bir sonuç alınamazken, Mustafa Hazır’ın kaybolduğu gün arkadaşları 21 yaşındaki Cafer C., 24 yaşındaki Arif Oğuz ve 28 yaşındaki Ramazan Gündoğdu ile birlikte olduğu belirlendi.

Polis, önceki gün Oğuz’u Nusratiye Mahallesi’ndeki, Gündoğdu’yu Sağlık Mahallesi’ndeki evinde, Cafer C.’yi ise askerlik yaptığı Ağrı’daki birliğinde gözaltına alındı.

ÇAMAŞIR İPİYLE BOĞMUŞLAR

Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan Arif Oğuz ile Ramazan Gündoğdu, 3 yıl önce tartıştıkları ve aralarında husumet olan Mustafa Hazır’ı çamaşır ipi ile boğarak öldürdüklerini itiraf etti.

Yaşananları anlatan Gündoğdu, "2008 yılında Cafer, Mustafa’yı arayarak Cumhuriyet Meydanı’nda belediyenin önünde buluştular. Daha sonra Arif’in kullandığı araba ile Marmaracık Beldesi’nde bir restorana gidip alkol aldık. Bir süre alkol aldıktan sonra tekrar aynı araç ile yola çıktık.

Cafer, Mustafa’nın boğazına çamaşır ipini geçirip boğdu. Mustafa ölünce onu gömmek için evden kazma ve küreği alarak Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi’ne bağlı Kapaklı Beldesi’nde boş bir araziye gömdük" dedi.

Bu arada, o dönem toprağın eşilmesinden şüphelenen arazi sahibinin başvurusuyla, jandarma tarafından 2008 yılının Temmuz aynı alanda kazı çalışması yapıldığı ve bir erkek cesedi bulunduğu saptandı.

Yüzü tanınmadığı için kimlik tespiti yapılamayan cesedin İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndaki incelemenin ardından kimsesizler mezarlığına defnedildiği ortaya çıktı. Polis, İstanbul’da kimsesizler mezarlığına gömülen erkek cesediyle ilgili inceleme başlatırken, ifadeleri alınan Arif Oğuz ve Ramazan Gündoğdu sevk edildikleri adliyede, mahkemece, ’kasten adam öldürmek’ suçundan tutuklanarak Silivri Cezaevine gönderildi.

Ağrı’daki askerliği birliğinde gözaltına alınan Cafer C.’nin ise soruşturma kapsamında Çorlu’ya getirileceği bildirildi. Hazır ailesinden örnek alınarak kimsesizler mezarlığına gömülen ceset üzerinde DNA testi yapılacağı belirtildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Mehmet YİRUN/DHA

Haberin Devamı