Spor Arsenal'e Mesut Özil uyarısı

Arsenal'e Mesut Özil uyarısı

Paylaş
Arsenal'e Mesut Özil uyarısı

İngiliz futbol dergisi When Saturday Comes (WSC), 'Arsenal Krizi'ni kapak konusu yaptığı son sayısında, Arsenal'in, büyük yatırımı Mesut Özil'i kaybetmemesi için uyarıda bulundu

Mesut Özil transferinin, kovulması gündeme gelen Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger için kurtuluş olduğuna dikkat çeken WSC, Wenger’in 10 yıl sonra kupaları tekrar Arsenal’e kazandıracaksa daha çok yatırım yapması gerektiğini, aksi takdirde iki yıl sonra Mesut Özil’i daha önce Cesc Fabregas, Samir Nasri, Robin Van Persie gibi kaybedebileceğine dikkat çekti.

Mesut Özil’in gelişiyle mucize bir şekilde Arsene Wenger’in tekrar deha ilan edildiğini yazan futbol dergisi, Fransız teknik direktör ile yeni bir kontrat hazırlandığını bildirdi. Mesut Özil’in, Patrick Vieira, Emmanuel Petit, Marc Overmars gibi yıldız futbolcuları Arsenal’e mıknatıs gibi çeken Dennis Bergkamp’la kıyaslanmasının sürpriz olmadığına değinen yazıda, Mesut Özil’in iki yıl sonra kaçırılmaması gerektiği savunuldu.

Arsenal tarihine bakıldığında diğer kulüplerin Arsenal’in tekniklerini incelediğine değinen WSC, Arsene Wenger’in eski ucuz transfer politikasını değiştirmesi ve futbolcu scoutlarının keşfettikleri yeni futbolculara iyi para harcaması gerektiğini ileri sürdü. Bir zamanlar Arsenal’in birçok iyi futbolcuyu ucuza kapattığına dikkat çeken dergi, Nicolas Anelka’nın PSG’den sadece 750 bin Sterlin’e transfer edildiğini hatırlattı.

Faruk ZABCI/LONDRA, (DHA)

Haberin Devamı