Bilim - Teknoloji Artık Herkes Sohbet Edebilecek!
Paylaş
Artık Herkes Sohbet Edebilecek!

İnternet sitelerinde chat, yani sohbet etmek için çeşitli siteler, ya da hazır bir halde bulunan script'ler var. Artık bir de derlenmiş yazılım mevcut!

Eminiz birçok insan, internet hayatının bir döneminde ya da halihazırda halen daha internet üzerinden sohbet etme deneyimini yaşamış, yaşamaya devam ediyordur. Eskiden bu iş için çeşitli client'lar ya da site içine eklenmiş script'ler varken, artık sohbet eklentileri farklı platformlarda karşımıza çıkar oldu. Örneğin dünyanın en popüler ve kalabalık sosyal ağı olan Facebook, kullanıcılarına site içerisinde anlık mesajlaşabilme özelliğini sağladığı bir sohbet özelliğini ekledi.

Haberin Devamı

Şimdi ise Envolve adındaki bir yazılım, bu servisi her site için uygun hale getiriyor. Eğer bir blog sahibiyseniz ya da bizzat bir internet siteniz varsa Envolve'yi sitenize yükleyerek ziyaretçilerinize chat, yani sohbet etme imkanı tanıyorsunuz. IRC ya da TinyChat mantığı ile aynı mantığa sahip olan yazılımın en büyük artısı, herhangi bir eklentiye gerek duymadan, tıpkı Facebook'ta olduğu gibi ziyaretçilere sohbet imkanı sağlayabilmek. Bir göz atmak için: http://www.envolve.com/ Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.