Siyaset 'Artık Türkiye'ye dil uzatmak kimsenin haddi değil'
Paylaş
'Artık Türkiye'ye dil uzatmak kimsenin haddi değil'

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Türkiye'nin Avrupa'da artık güçlü bir sesi var. Artık Türkiye'ye dil uzatmak kimsenin haddi değil. Çünkü karşılarında kapı gibi UETD var" dedi

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Merkez Yürütme Kurulu üyeleri ile yemekli toplantıda bir araya geldi.

Bağış, konuşmasında UETD üyelerine seslenerek "Sizler muazzam bir performans ortaya koydunuz. Geçen seçimlerde Almanya’da yaşayan Türk toplumumuzun seçimlerde oy kullanma oranını yüzde 70’in üzerinde bir artışla kapattınız. Bu da bizim demokratik haklarımızı kullanma adına belki de bugüne kadar yaptığımız en önemli en cesur atılımlardan bir tanesiydi" diye konuştu.

-"İslamofobiye karşı en büyük mücadeleyi UETD verdi"-


Avrupa’da İslamofobi denilen ayrımcılığa karşı en büyük mücadeleyi UETD’nin verdiğini belirten Bağış, İslamofobinin xenophobia ve antisemitizm sonrası yeni çıkan bir hastalık olduğunu söyledi. Avrupa’nın aynı zamanda Türkiye için çok önemli ticari bir platform olduğunu vurgulayan Bağış, Türkiye’ye gelen yatırımın büyük kısmının AB üyesi ülkelerden kaynaklandığını, yeni teknolojilerin neredeyse yüzde 90’ının AB üyesi ülkelerden geldiğine değindi.

Eğitime mutlaka ağırlık verilmesi gerektiğine dikkati çeken Bağış, özellikle okul öncesi eğitim konusunda UETD ile çalışmak için görüşmeler yapacaklarını aktardı. UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik ise 10 Şubat 2013’teki kongreden sonra UETD’de güçlü bir ekip kurarak tüm Avrupa’da ses getirir hale geldiklerini anlattı. Özellikler Almanyadaki son seçimlerde aktif faaliyette bulunduklarını hatırlatan Çelik, 2014’te gerçekleştirilecek Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde UETD bünyesinden birkaç milletvekilinin AP’ye gidebilmesinin yollarını araştırdıklarını ifade etti.

Almanya’daki seçimlerde siyasi katılımı arttırmak için yapılan çalışmalar esnasında Alman milletvekilleriyle yapılan görüşmeler sayesinde herkesin çifte vatandaşlık konusunda daha farklı davranmaya başladığını vurgulayan Çelik, "Özellikle Hristiyan Demokratlar buna karşı dururken şu anda ortağı olabilecek Sosyal Demokratlarla çifte vatandaşlık konusunda kesinlikle müspet adım atacaklar" diye konuştu. Toplantı açılış konuşmalarının ardından basına kapalı devam etti.

Haberin Devamı