Türkiye (Son Dakika) Artvin'de Dokumacılar köyünde çıkan yangında 70 hane kül oldu

Artvin'de Dokumacılar köyünde çıkan yangında 70 hane kül oldu

Paylaş
Artvin'de Dokumacılar köyünde çıkan yangında 70 hane kül oldu

Artvin’in Yusufeli ilçesine bağlı Dokumacılar köyünde, ahşap evde çıkan yangın rüzgarın etkisiyle diğer evlere sıçradı. Artvin Valisi Doruk, 70 hanenin çoğunun yandığını, can kaybı ve yaralının olmadığını aktardı. Yangın kontrol altına alındı.

Alınan bilgiye göre, ilçenin Dokumacılar köyü Sahlepçiler mahallesinde bugün öğleyin saat 12.00 sularında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. 70 haneli köyde çıkan yangında 40'a yakın ahşap ev yanarak kullanılamaz hale gelirken, yangında bir can kaybı yaşanmadı.

Haberin Devamı

Yangın köylülerin, Yusufeli Belediyesi ile Orman İşletme Şefliği İtfaiyesi'nin 2 saat süren çalışmaları sonucu kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeni ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

Yangın, saat 11.30 sıralarında Yusufeli ilçesi Dokumacılar köyünde çıktı. Bir evin çatısında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı çıkan yangın, kısa sürede mahallede bulunan diğer evlere de sıçradı.

Vali: 70 hane yandı

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı Dokumacılar köyü Sahlep mezrasında yangın çıktığını söyledi.Eski ahşap evlerin olduğu mezrada yaklaşık 70 hane bulunduğunu, 40 kişinin yaşadığının tahmin edildiğini belirten Doruk, ilk belirlemelere göre yangında can kaybı ve yaralı olmadığını kaydetti.

Haberin Devamı

Olay yerinden görüntüler: