Türkiye (Son Dakika) Asansör kazasında 3 ölüme 3 tutuklama

Asansör kazasında 3 ölüme 3 tutuklama

Paylaş
Asansör kazasında 3 ölüme 3 tutuklama

Manisa'da yük asansörünün raydan çıkması nedeniyle yere çakılıp ölen 3 işçi için yürütülen soruşturmada inşaat sahibi Kamber Atabey, inşaat sorumlusu Kenan Keskin ile asansör sorumlusu Ertan Kürtsesi tutuklandı

Manisa’da geçtiğimiz perşembe günü Hafsa Sultan Mahallesi 4801 Sokaktaki 12 katlı bir apartman inşaatının mobilyalarını takan üç kişinin bulunduğu yük asansörü, iniş sırasında 6’ncı katta raydan çıktı.

Kilolarca ağırlındaki asansörün yere çakılmasıyla İlyas Tolgan (40) olay yerinde, Engin Şahin (38) ile Veysel Yürekli (31) ise kaldırıldıkları hastanede ölmüştü. Engin Şahin merkeze bağlı Yeniköy’de, Veysel Yürekli Adiloba Köyü’nde, İlyas Togan ise Gördes İlçesi’ne bağlı Şeyhyayla Köyü’nde cuma günü toprağa verildi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken aileler de şikayetçi olmuştu. Gözaltına alınıp Manisa 1’nci Sulh Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan inşaat sahibi Kamber Atabey (52), inşaat sorumlusu Kenan Keskin (32) ile yük asansörün bağlı olduğu şirketin sorumlusu Ertan Kürtsesi (33), ’Dikkatsizlik ve Tedbirsizlik Sonucu Ölüme Sebebiyet Vermek’ suçundan tutuklandı.


İlker KILIÇASLAN/ MANİSA, (DHA)

Haberin Devamı