Dünya Asıl hedefi ortaya çıktı

Asıl hedefi ortaya çıktı

Paylaş
Asıl hedefi ortaya çıktı

İtalya'da eski Başbakan ve Özgürlükçü Halk Partisi (PdL) Lideri Silvio Berlusconi, "Başbakanlığa yeniden aday olmayacağım" açıklamasının ardından asıl hedefini açıkladı

Senato binasının Koch Salonu’nda Parti Genel Sekreteri Angelino Alfano ile bir basın toplantısı düzenleyen Berlusconi, cumhurbaşkanının da halk tarafından seçilmesi gerektiğini dile getirerek, "Partim isterse aday olurum" dedi.

Konuşması sırasında Fransa ve Yunanistan’ı karşılaştıran Berlusconi, Yunanistan’ı ’Yönetilemez’, Fransa’yı ise ’Örnek’ gösterdi. Berlusconi, önümüzdeki hafta Senato gündemine gelecek anayasa değişikliği kapsamında ele alınmak üzere ek bir madde hazırladıklarını belirtti. "Vatandaş cumhurbaşkanını da kendi oylarıyla belirlemeli" diyen Berlusconi, yasa değişikliği olması halinde aday olup olmayacağının sorulması üzerine ise "Özgürlükçü Halk Partisi benden ne isterse onu yapacağım" dedi.

Berlusconi, "Bu benim kişisel hırsım değil ama görmezden gelinemeyecek sorumluluklar var" diyerek, cumhurbaşkanlığı adaylığına yeşil ışık yaktı. Partisinin durumuyla ilgili bir soruyu ise Berlusconi, "PdL erimez ve parçalanmaz" diyerek partisini "Sağlam ve bir" şekjlinde tanımladı ve "Ben de gelnel başkan olarak sahada olacağım" dedi.


Eda BERKBAYRAK/MİLANO, (DHA)

Haberin Devamı