Türkiye (Son Dakika) Aşılama ne zaman başlayacak? Aşı takvimi belli oldu mu? Çin aşısı geldi mi?

Aşılama ne zaman başlayacak? Aşı takvimi belli oldu mu? Çin aşısı geldi mi?

Paylaş
Aşılama ne zaman başlayacak? Aşı takvimi belli oldu mu? Çin aşısı geldi mi?

Kabine toplantısı sona erdi. Vatandaşlar corona virüste aşılamanın ne zaman başlayacağını merak ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

2021'nin ilk kabine toplantısı bugün yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik toplantının ardından gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Erdoğan, "Vaka sayısının belirli bir rakamın altına düşmesiyle daha önce de yaptığımız gibi elbette kısıtlamaları kademeli olarak azaltacağız." ifadesini kullandı.

Erdoğan'dan aşı açıklaması

''Halihazırda Çin menşeli bir aşıyı bildiğiniz gibi ülkemize getirmeye başladık. İlk etapta 3 milyon doz aşı şu anda ülkemize geldi. Alman menşeli bir aşı ile ilgili anlaşmamızı da yaptık ama görüşmeler devam ediyor. Nihai kararı henüz karşılıklı olarak vermiş değiliz. Rus ve İngiliz menşeli aşılarla ilgili gelişmeleri de takip ediyoruz. Ülkemize gelen aşıların kullanıma sunulabilmesi için gereken test süreçleri tamamlanır tamamlanmaz belirlenen öncelik sırasına göre uygulamasına geçilecektir. İnşallah belirlenen sıralamaya göre perşembe veya cuma günü bu (aşı) kampanyamız başlamış olacak. Tabii en önemlisi kendi aşımızı geliştirme çalışmalarıdır. Çok sayıda üniversitemiz, kuruluşumuz ve firmamız bu amaçla yoğun bir gayret içindedir. İnşallah hep birlikte bu musibetin de üstesinden gelecek, hedeflerimize doğru tam kapasite yürümeye devam edeceğiz.

Haberin Devamı