Malai süt kreması evde yapmak çok kolay
Tamam, evet, evde yapmak teknik olarak kolay ama bir uyarı var: Otantik malai, yaşadığınız yeri bulmak zor olabilen bufalo sütüyle yapılır.
Hala inek sütü ile malai yapabilirsiniz, inek sütü daha düşük yağ içeriğine sahip olduğu için kıvamı biraz farklı olacaktır. (Buffalo sütünün yağ içeriği yaklaşık yüzde 7 ila 8 iken , tam inek sütü yaklaşık yüzde 3,25 yağ olma eğilimindedir .)
Homojenize edilmemiş süt kullanın: Süt homojenizasyon sürecinden geçtiğinde, yağ molekülleri o kadar küçük bir boyuta parçalanır ki sütün her tarafına eşit olarak dağılırlar. Homojenleştirilmemiş sütün malai yapmasını istiyorsunuz, böylece bu yağ molekülleri sütün geri kalanından ayrılabilsin.
Nasıl yapılır
- Bir bardak sütünüzü bir sos tenceresine alın ve orta ateşe alın.
- 80°C getirin. Pişirme termometresi olmayanlar için, bu, kaynatmadan önceki, tencerenin dibinden küçük baloncukların çıkmaya başladığı aşamadır.
- Bu sıcaklıkta bir saat bekletin.
- Isıyı kapatın ve soğumaya bırakın. Tencerenizin üstüne bir yağ tabakası ve pıhtılaşmış proteinler yükseldiğini fark edeceksiniz. Bu senin malay'ın!
- Süzün, bir kaseye koyun ve gitmeye hazırsınız.
Unutmayın, bu, sütün sadece daha yüksek yağlı versiyonları olan yarım buçuk veya krema kullanmakla aynı şey değildir. Kaynatma işlemi sırasında yağın ayrılması, gerçek malai yapmanın anahtarıdır.