Magazin 'Aşk kuvvetli ama uçucu bir yaşantı'

'Aşk kuvvetli ama uçucu bir yaşantı'

Paylaş
'Aşk kuvvetli ama uçucu bir yaşantı'

NTV'de, 'Mirgün Cabas ile Her Şey' programında akıllara takılan soruları doğrudan muhatabına soran Mirgün Cabas'a bu kez InStyle dergisinden Buket Baydar onun yöntemiyle sordu

* Size ne sorsak şaşırırsınız?

Şaşırmam. Teybi tutandan her şey beklenir çünkü.

* Ne sorsak şaşırmazsınız?
İsmimin anlamını. Herkes oradan başlar... Emirgan’a adını veren ve 4. Murat’ın da yakın dostu bir İranlı’nın adı.

* Hayatı gündemi yakalamakla geçen bir adamın, yaşam stiline dair en belirgin özellikler nelerdir?
iPod gibi elektronik cihazlarda ‘multi tasking’ diye bir şey var; aynı anda birden çok programı çalıştırabilme işlem yapabilme özelliği... Onun gibi, özellikle iş söz konusu olduğu zaman aynı anda birkaç şeye, birkaç yere birden hakim olmak, işlemci çökmeden hepsini birden götürebilmek, sürdürebilmek gerekiyor.

* Giyim tarzınızı nasıl tanımlarsınız?
Kararsız... Genellikle rahat giyinmeyi seviyorum; jean, gömlek, tişört, spor ayakkabı... Ama bazen de jilet gibi giyinme havasına giriyorum. Şık takım elbiseler, gömlekler, kravatlar, pırıl pırıl ayakkabılar... Neyse ki işim gereği onu da yapabiliyorum. Bazen günlerce takım elbiseyle model gibi geziyorum, bazen de çok sıkılıyor ve işe jean pantolonla, spor ayakkabılarla gidip gelmeye başlıyorum.



* Marka tercihiniz nedir?
Pek bir marka bağlılığım yok. Ekranda Network’ten giyiniyorum. Vitrinler kolay aklımı çeler. Tek sadık olduğum marka Adidas’tır.

* Kadında ilk ne ilginizi çeker?
Önce yüzü ama bir kadınla tanıştıktan sonra onun yüzünü görmemeye başlarım aslında, o yüz çok geriye gider ve ara sıra yine çıkar ortaya. Artık onun yüzünün önünde başka bir şey vardır benim için, o da nasıl iletişim kurduğumuz, ona baktığım zaman aslında ne gördüğüm. Bunlar, ilk gördüğünüzden daha tanımlayıcı hale getirir onu. Devamı ise tamamen iletişimle, karşındaki kişinin ne hissettirdiğiyle ilgilidir. Zeka, cazibe, espri, şefkat... Bir ilişkinin içinde ne varsa onlar...

* Aşkı nasıl yaşarsınız?
Bu aşk soruları beni gerçekten tedirgin ediyor. Bunun üzerine gerçekten hemen hiç düşünmüyorum, sanırım ondan. Benim bu konuda teorim zayıf. Bu konuda bildiğim az sayıdaki şeyden biri şu: Aşk çok kuvvetli ama bir yandan da çok uçucu bir yaşantı. O kadar kuvvetli ki, iki insan sırf bir aşkın hatırası ya da hatırı yüzünden, hiç şikayet etmeden birlikte mutlu bir ömür geçirebiliyor.

* Kadınların yoğun ilgisiyle karşılaşıyorsunuz? Bunu sevgiliniz Evrim Sümer’in Twitter’da yazdığı şu tweet ile de kanıtlayabiliriz; “Adam yakışıklı, bebek güzel. Spora giriyorum ama aklım dışarıda.” Siz bu ilgiyle nasıl baş ediyorsunuz?
Bu sizin o ilgiyle ne yaptığınıza bağlı. Bunu sadece bir espri gibi, hayatın bir hoşluğu gibi görüyorsanız zaten sorun yok. Boğaz’ı seyretmek de çok zevkli ama her gün Boğaz’ı yüzerek geçmeye de kalkışmıyoruz.

Mirgün Cabas ne okur?
Edebiyat okumayı severim, çağdaş yazarları severim. Yabancılardan Paul Auster, Ian Mc Ewan, Nick Hornby, Murakami severim. Türklerden ilk aklıma gelen Barış Bıçakçı’nın öyküleri... Ayrıca işimle bağlantılı yakın tarih, sosyal bilimlerle ilgili araştırmaları, biyografileri okurum. Bunun dışında gün boyunca keyfi, internetten yaptığım okumalar var. Bunlar çok eğlenceli ama okuduğun şeyin yüzde doksanı aslında çöp olduğu için bir yerden sonra zaman kaybı... Hele iPad edindiğimden bu yana internette geçen zamanıma acımaya başladım.

2

Haberin Devamı