Türkiye (Son Dakika) 'Aşk Sokağı'nda eş aradılar

'Aşk Sokağı'nda eş aradılar

Paylaş
'Aşk Sokağı'nda eş aradılar

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesi Muratlar köyünde düzenlenen geleneksel köy hayrı, dün binlerce genci Aşk Sokağı'nda buluşturdu

Muratlar köyünde düzenlenen geleneksel köy hayrı, mesire yerinde yapıldı. Köy hayrına Bayramiç, Ezine ile Çan ilçelerinden ve çevre köylerden 5 bin kişi katıldı. Mevlit okutulup davetlilere yöresel yemek olan keşkek ikram edildi. Hayır için 140 kazan keşkek yapıldığı belirtildi.

Köy hayrına, her yıl olduğu gibi bu yıl da Aşk Sokağı damgasını vurdu. Muratlar Köyü’nden başlayıp ormanlık alana uzanan 1 kilometrelik Aşk Sokağı, 2 bin genci buluşturdu. Geleneksel köy kıyafetlerini giyinip süslenen genç kızlar, sabah saatlerinden itibaren yürümeye başlayan erkeklerle karşılaştı. Birbirinden hoşlanan gençler tanışarak evliliğe giden yolda ilk adımları attı.

Bu yıl hayra katılan çevreciler de Muratlar Köyü çevresinde yapılan altın arama çalışmalarını protesto etti. Köylülerle bir araya gelen çevreciler, Aşk Sokağı’nda ’Altına Hayır’ yazılı bildirileri dağıttı.

Muratlar Köyü Muhtarı Muharrem Yavaş, köy hayrının ve Aşıklar Sokağı’ndaki buluşmanın çok eski bir gelenek olduğunu ifade etti. Yavaş, "Annelerimiz, babalarımız, hattı dedelerimiz ve ninelerimiz bu sokakta gönüllerinin sultanını buldu. Şimdi yeni nesil gençler de bu geleneği sürdürüyor. Her yıl çok sayıda çift bu sokakta tanışıp arkadaş oluyor ve evliliğe ilk adımı atıyorlar" dedi.

Fatih DALDAL/ BAYRAMİÇ (Çanakkale), (DHA)

Haberin Devamı