Türkiye (Son Dakika) Aşk söylentisiyle 2 kardeşi öldüren sanıklara ceza yağdı!

Aşk söylentisiyle 2 kardeşi öldüren sanıklara ceza yağdı!

Paylaş
Aşk söylentisiyle 2 kardeşi öldüren sanıklara ceza yağdı!

Adana'da, eşi hakkında dedikodu yaptığını öne sürdüğü Efraim Türkmen (26) ve kardeşi Muhittin Türkmen'i (19) pusuya düşürerek öldürmekle suçlanan birbirine akraba Tugay Çelik (25), Necmettin Çelik (32) ve Gürbüzhan Çelik (46) ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ile 18 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı

Adana'da 19 Ağustos 2014'de meydana gelen olayda Zahide Türkmen (67), komşuları tekstilci Tugay Çelik'in eşi Hatice Çelik'e dekolte giymemesi konusunda yaptığı uyarının ardından Zahide Türkmen'in oğulları Efraim Türkmen ile Muhittin Türkmen çapraz ateşe alınarak öldürüldü.

Haberin Devamı

Hatice Çelik'in eşi Tugay, amcasının oğlu Necmettin Çelik ile amca Gürbüzhan Çelik (36) tutuklandı. Soruşturmanın devamında aile fertleri Cengizhan (36), Şahin (62), Tahsin (43) ve Müjdat Çelik'in (52) bir petrol istasyonunda bir araya gelerek Efraim Türkmen'in öldürülmesine karar verdiği belirlendi. Ayrıca Efraim Türkmen ile Hatice Çelik arasında duygusal ilişki bulunduğu öne sürüldü.

Necmettin ve Tugay Çelik hakkında töre saikiyle tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu; Gürbüzhan, Şahin, Müjdat, Cengizhan, Tahsin Çelik hakkında azmettirme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, Serkan Çelik ve Tuncay Davarcı (36) hakkında ise delillerini gizleme suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

Haberin Devamı

'RASTGELE ATEŞ AÇTIM'

Ölen Efraim Türkmen'i kendi evinde uygunsuz halde görenlerin olduğunu ileri süren Tugay Çelik, savunmasında şunları söyledi:

"Bu durumu eşime sordum. Uygunsuz bir durum olmadığını, Efraim'in annesi ile geldiğini söyledi. Üzerinde durmadım. Sonraki günlerde Efraim'i gördüm, bana 'Sen karını boşamadın mı, ben alacağım, ben seviyorum' diyerek küfür ve hakaretler etti. Birkaç gün sonrada köyün girişinde beni gördü. 'Halen boşamadın mı, boşamazsan seni öldürürüm' diyerek tehdit etti. Olay günü Necmettin'in kullandığı araba ile hareket halindeyken Efraim ve Muhittin ile karşılaştık. Efraim el, kol işareti yaptı. O sırada Efraim elini beline atınca Necmettin arabanın içinden bir el ateş etti. Daha sonra dışarı çıkıp kendimi koruma amaçlı rastgele ateş açtım. Daha sonra ailemizle konuştuk teslim olduk."

Mahkeme heyeti, Tugay Çelik'e Efraim Türkmen'i tahrik altında öldürmekten 22 yıl, Muhittin Çelik'i öldürmekten ömür boyu hapis, Necmettin Çelik'e Efraim Türkmen'i öldürmekten ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, Muhittin Türkmen'i öldürmekten ömür boyu hapis, Gürbüzhan Çelik'e ise Efraim Türkmen'in öldürülmesine yardım etmekten 18 yıl hapis cezası verdi. Diğer sanıklar ise beraat etti.

DHA