Önceki Fotolar

Aşka daha çok ihtiyacımız var

MEHMET COŞKUNDENİZ YAZDI...https://twitter.com/askdoktoruInstagram: askdoktoruu

02 Temmuz 2016, Cumartesi 18:15
A A

Döner sever misiniz? Ben çok severim. Ama iyisini yapan yer bulmak pek kolay değil. İstanbul'da 'iyi döner' yapan birkaç yer var. Şimdi bunlara Etiler Dönercisi de eklendi. Serkan Mutlu ve kardeşi Heybet Mutlu iki dönerci ustası. Serkan Mutlu, Kavacık'taki Bayramoğlu Döner'in başustasıyken kendi yerini açmaya karar vermiş. Etiler Dönercisi böyle doğmuş.

Geçenlerde uğradım ve bu lezzeti tattım. Bilirsiniz, Bursa usulü İskender'in dönerinde yoğun miktarda kıyma vardır. Ama Etiler Dönercisi'nde kıyma kullanılmıyor. Dönerin yüzde 35'i kuzu, yüzde 65'i danadan yapılıyor. Asla kuyrukyağı da yok. Tabii İskender'in sadece eti değil, sosu da önemli. Bu sosu da çok özel bir formülle kendileri yapıyorlar. Gerçekten yok böyle bir lezzet.

Bir de beğendili dönerden söz etmeliyim. Ben hayatımda böyle bir döner yemedim. Hayır, öyle ağır bir beğendi değil. Sütle ve kaşar peyniriyle harmanlanmış beğendi, döner etine öyle bir tat veriyor ki şaşırırsınız.

Dönerle verilen lavaş ekmeğini kendi tandırlarında yapıyorlar. Sağlıklı olsun diye sarı buğday unu kullanıyorlar. Sonuçta ister sade, ister İskender, ister beğendili, ister pilav üstü döneri tercih edin, hiçbirinde pişman olmazsınız. Fiyatları ehven. Vale hizmetleri de var. Afiyet olsun.

Sıradaki haber yükleniyor...
SIRADAKİ HABER Atakan'ın dikişleri canlı yayında alındı