Gündem Asker eğlencesinde facia: 3 ölü

Asker eğlencesinde facia: 3 ölü

Paylaş
Asker eğlencesinde facia: 3 ölü

Konya'da eski kum ocağının bulunduğu alanda biriken suya giren 9 gençten üçü boğularak yaşamlarını kaybetti

Merkez Meram İlçesi Dudlu Kır Mevkii'ndeki krom-magnezit fabrikasının yakınındaki eskiden maden çıkarılan bölgede su birikintisi sonucu oluşan gölette saat 14.30'de meydana gelen olayda, 2 hafta sonra askere gidecek olan 20 yaşındaki Mehmet Ali Tekin, bu akşam ‘asker gecesi' adı altında eğlence programı düzenlemeye karar verdi.

Tekin, eğlence programından önce arkadaşları ile buluştu. Yaşları 17- 22 arasında değişen 9 kişi 2 otomobille Dudlu Kır Mevkii'ndeki gölete gezmeye gitti. Burada 20 yaşındaki Emrah Aydın, 17 yaşındaki kardeşi Mehmet Aydın, 18 yaşındaki Mehmet Ali Konyalı ve 17 yaşındaki Hüseyin Tosun, serinlemek için girdikleri suda bulunan setin üzerinde fotoğraf çektirmek istedi.

Bu sırada Hüseyin Tosun’un ayağı kaydı. Arkadaşlarından tutunmak isterken 4 arkadaş suya düştü. Emrah Aydın, otomobilde bulunan halat sayesinde diğer arkadaşları tarafından çıkartıldı.

Diğer 3 kişinin kuratarılamaması üzerine polise haber verildi. Sinir krizi geçiren Emrah Aydın, sağlık görevlileri tarafından sakinleştirildi. Ardından kardeşinin cesedinin çıkartılması için göletin kenarında bekledi.

Hüseyin Tosun, Mehmet Aydın ve Mehmet Ali Konyalı’nın cesedi Sivil Savunma Müdürlüğü Arama Kurtarma Birliği’ne bağlı dalgıclar tarafından çıkartıldı.

Olay yerine gelen Hüseyin Tosun’un annesi ve yakınları sinir krizi geçirdi. Üç kişinin cesedi otopsi yapılmak üzere Konya Numune Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Diğer 6 kişi ise ifade vermek üzere polis merkezine götürüldü.

İsmail AKKAYA/KONYA (DHA)

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer2732","2732","201009","2732-3.jpg");

Haberin Devamı