Türkiye (Son Dakika) Asker tartışması kanlı bitti

Asker tartışması kanlı bitti

Paylaş
Asker tartışması kanlı bitti

Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda nöbete giden 2 komando er arasında çıkan 'alt devre, üst devre' tartışması acı bitti

Olay, geçen cumartesi günü saat 17.00 sıralarında Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda meydana geldi. Nöbet değişimine giden erler Ahmet Demir ile Ramazan Altay arasında, 'üst devre- alt devre' meselesi yüzünden tartışma çıktı.

Haberin Devamı

Tartışma, karşılıklı hakaretlerle kagaya dönüşürken, iddialara göre er Ahmet Demir, alt devresi olan Ramazan Altay’ın boğazını sıktı. Bu sırada Ramazan Altay da yanındaki piyade tüfeğini Ahmet Demir’e doğrultarak tetiği çekti.

Er Demir,göğsüne isabet eden kurşunla olay yerinde yaşamını yitirirken Altay ise nöbet kulübesinin kapısını kapatarak içeride beklemeye başladı. Silah sesi üzerine olay yerine koşan askeri yetkililer, ambulans çağırdı. Komutanlarının ikna etmeye çalıştığı Ramazan Altay, tüfeği kendisine dayayarak yanına kimsenin yaklaşmamasını istedi.

3 KURŞUNLA YAŞAMINA SON VERDİ

Bu sırada Altay ise seriye aldığı piyade tüfeğini tekrar kendisine çevirip tetiğe bastı. Altay, silahtan peşpeşe çıkan 3 kurşunla kanlar içinde yere yığıldı. Hemen koşan sağlık ekibindekiler, Altay’ın yaşamını yitirdiğini belirledi.

Arkadaşının silahından çıkan kurşunla can veren Ahmet Demir’in, evli ve 1 çocuk babası ve terhisine 2.5 ay kaldığı kaydedildi. Otopsileri Van’da yapılan askerlerden Demir’in Gaziantep, Altay’ın ise Adıyaman nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

'OĞLUM ŞEHİT SAYILSIN'

Anne Rabia Demir "Ben oğlumu kına yakarak askere gönderdim, benim kınalı kuzuma komutanlar sahip çıkamadı. Ben oğlumu sağ salim teslim ettim, onlar bana cenazesini gönderdiler" diyerek gözyaşı döktü.

Amca 49 yaşındaki Vakkas Demir ise "Yeğenim Ahmet nöbet kulesinde arkadaşı ile tartışmış. Daha sonra ise Adıyaman Gergerli asker arkadaşı Ramazan Altay tarafından piyade tüfeğiyle nöbette öldürülmüş. Sonra da Ramazan Altay piyade tüfeğini kendisine doğrultarak intihar etmiş. Şimdi yeğenim şehit sayılmıyor. Yeğenim Ahmet’in şehit sayılmasını istiyoruz. Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’ın bu konuda bize yardımcı olmasını istiyorum" dedi.

Bitkin ve halsiz görünen 70 yaşındaki baba Ali Demir ise "Oğlum şehit oldu. Bunu biliyorum. Genelkurmay şehit olmadığını söylemiş. Oğlum asker ocağında öldürüldü. Başka yerde değil. Bu işin peşini bırakmayacağız. Olayın aydınlanması için avukat tutacağım ve komutanlarını mahkemeye vereceğim" diye konuştu.

Haberin Devamı

Behçet DALMAZ/ HAKKARİ (DHA)