Gündem Askeri birliğe saldırı: 1 şehit

Askeri birliğe saldırı: 1 şehit

Paylaş
Askeri birliğe saldırı: 1 şehit

Şırnak'ta bulunan 6. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı Akdizgin Karakolu gece saat 00.20 sıralarında PKK'lılar tarafından saldırıya uğradı. Yapılan saldırıda 1 asker şehit oldu

Şırnak-Güçlükonak karayolu Gabar Dağı eteklerinde bulunan 6. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı Akdizgin Karakolu dün gece PKK’lıların saldırısına uğradı. Yaklaşık 20 dakika süren çatışmadan sonra PKK’lıların gecenin karanlığından faydalanarak Gabar Dağı’na doğru gittikleri belirtildi. Çatışma sonra bölgeye asker ve ateş desteği gönderildi.

Haberin Devamı

PKK’lıların kaçışından sonra Akdizgin karakolundan PKK’lıların kaçış güzergahı ateş altına alındı. Şırnak 23. Jandarma Tümen Komutanlığı’ndan kalkan 2 atak PKK’lıların muhtemel kaçış noktalarını yoğun ateş altına aldı. Bölgede hava destekli operasyon başladığı öğrenildi. Gece boyunca Şırnak merkezde hava hareketliliği yaşandı.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada "11 Ağustos 2015 tarihinde saat 00.20 sularında 6’ncı Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı Akdizgin Üs Bölgesine Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuştur. Saldırı sonucu Kahraman bir erimiz ağır yaralanmış ve sevkedildiği Şırnak Asker Hastanesinde kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Kahraman Şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz" denildi.

Haberin Devamı

İHA