Siyaset Askeri casusluk iddianamesi kabul edildi
Paylaş
Askeri casusluk iddianamesi kabul edildi

Askeri casusluk ve şantaj" soruşturması kapsamında hazırlanan iddianame İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nce oybirliği ile kabul edildi. Davanın ilk duruşması 20-21 Nisan 2011'de yapılacak

Ergenekon savcılarından Fikret Seçen tarafından hazırlanan “Askeri casusluk ve şantajö soruşturmasına ilişkin iddianame onaylandı.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nce onaylanan 250 sayfalık iddianamede, aralarında emekli Albay İbrahim Sezer’in de olduğu 16 tutuklu şüpheli yer aldı. Mahkemenin oybirliği onayladığı iddianameyle beraber hazırlanan tensip zaptında 16 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Duruşma, 20 – 21 Nisan 2011’de yapılacak.

Haberin Devamı

Toplam 56 sanığın ve 68 müştekinin yer aldığı İddianamede, şüphelilerin “Haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi, verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak ve örgüte yardım ve yataklık etmek, devletin güvenliğine, iç ve dış yararlarına ilişkin belgeleri yok etmek, devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etmek, siyasal veya askeri casusluk" suçlarından cezalandırılması istendi.

Selahattin GÜNDAY İstanbul DHA