Gündem ‘Askerlik düştü mü?’, ‘Yeni askerlik sistemi ne zaman Meclis’ten geçecek?'

‘Askerlik düştü mü?’, ‘Yeni askerlik sistemi ne zaman Meclis’ten geçecek?'

Paylaş
‘Askerlik düştü mü?’, ‘Yeni askerlik sistemi ne zaman Meclis’ten geçecek?'

Yeni askerlik sistemi yasası konusunda bekleyiş devam ediyor. Hem silahaltındakiler hem de askere alınacakları etkileyecek tek tip askerlik olarak adlandırılan yeni askerlik sisteminin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ne zaman geleceği merak konusu oldu. İnternette sıklıkla ‘Askerlik düştü mü?’, ‘Yeni askerlik sistemi ne zaman Meclis’ten geçecek?' soruları aratılıyor. İşte askerlik sistemi ile ilgili son gelişmeler…

Yeni askerlik sistemi ile ilgili detayların Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından detaylarının paylaşılmasının ardından askere gidecek olan adaylar ve silahaltındakiler internette sıklıkla ‘Askerlik düştü mü?’, ‘Yeni askerlik sistemi ne zaman Meclis’ten geçecek?' sorularını aratıyor. İşte detaylar…

Haberin Devamı

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ NE ZAMAN MECLİS'TEN GEÇECEK?

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı devam ederken açıklamalarda bulundu, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Milli Savunma Bakanlığının yeni askerlik sistemiyle ilgili kanun taslağını büyük oranda hazırlandığını, bugün bu konuya ilişkin daha önce bir sunum yapıldığından detaylı bir müzakerede bulunulmadığını bildirdi.

İbrahim Kalın, yeni askerlik sistemine ilişkin, "Bu tabii ki AK Parti grubu tarafından Meclis'e sevk edilecek. Orada da bu tabii komisyonlarda çalışıldıktan sonra kanun haline gelecek. Onunla ilgili hazırlıklar, daha önce açıklanan ana çerçeveyi esas alacak şekilde taslak büyük oranda hazırlandı ve Meclis açıldığında da bu gündeme gelecek." dedi.

Haberin Devamı

BAKAN AKAR NİSAN AYINA İŞARET ETMİŞTİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yeni askerlik sistemi ile detayları ilk olarak 8 Mart’ta paylaşmıştı. Çalışmanın Cumhurbaşkanlığına sunulacağını belirten Akar, "Sayın Cumhurbaşkanımızın bir ilk ön talimatlarını aldık ama bir kez daha orada irdelenecek ondan sonra kanunlaşacak. Önümüzdeki nisan ayında bunlar gerçekleşecek. O sırada bunlar değerlendirilecek." ifadelerini kullanmıştı.