Gündem ASKİ: Su sayaçlarınızı korumaya alın

ASKİ: Su sayaçlarınızı korumaya alın

Paylaş
ASKİ: Su sayaçlarınızı korumaya alın

ASKİ, havaların iyice soğuduğu bu günlerde yaşanabilecek sayaç donmalarına karşı vatandaşları uyardı.

ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, sayaçların izole edilmediği takdirde donarak patlayabileceğini ve çeşitli arızaların yaşanabileceğine dikkat çekti.

Haberin Devamı

Meteorolojiden alınan bilgilere göre bu hafta Ankara genelinde soğuk bir hava dalgasının etkili olacağına değinen Kılıç, bu nedenle buzlanma ve don olayları yaşanmasının beklendiğini, havaların soğuması nedeniyle muhtemel don olaylarına karşı abonelerin su sayaçlarını korumaları için önlem almaları gerektiğini bildirdi.

Su sayaçların korunmasının önemine dikkati çeken Kılıç, sayaçların soğukta donmaması için bulunduğu yerin hava cereyanına karşı korunması gerektiğini, açıkta kalan sayacın, su borularının izocam, bez parçası, talaş, boru kılıfı gibi maddelerle kaplanarak korunmasının sağlanması gerektiğini kaydetti.

Kılıç, sayaçlar dışarıdaysa sayaç yerinin temiz, aydınlık ve rüzgar almayacak şekilde düzenlenmesi gibi bir dizi koruyucu önlemin de alınması gerektiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Sayaçların donma sonucu patlama yapabileceğini de belirten Genel Müdür Kılıç, su sayacının donarak patlaması halinde öncelikle vananın kapatılarak suyun kesilmesi gerektiğini bildirdi. Bu sayede hem diğer sayaçların da donmasının önüne geçileceğini hem de suyun boşa akmasının önlenmiş olacağını vurgulayan Kılıç, donan sayaçlar hiçbir şekilde ateş ve sıcak su ile açılmaya çalışılmaması gerektiğini vurguladı.

Kılıç, bunun tesisata ve borulara zarar verilebileceğini, bu tür sorunlarla karşılaşan abonelerin "Alo 185" No’lu arıza hattını veya 306 71 04 No’lu telefonları aradığı takdirde ekiplerin en kısa sürede arızaya müdahale ederek yardımcı olduklarını belirtti.