Spor Aslan lider!

Aslan lider!

Paylaş
Aslan lider!

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray, deplasmanda Mersin İdmanyurdu ile karşılaştı

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Mersin İdmanyurdu ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Mersin Stadı'nda oynanan ve hakem Ali Palabıyık'ın düdük çaldığı karşılaşma 1-0 Galatasaray üstünlüğüyle sonuçlandı ve sarı-kırmızılılar son 3 haftaya lider girdi.

Sarı-kırmızılılar'a bu kritik deplasmanda 3 puanı getiren gol 16. dakikada Yasin Öztekin'den geldi. Bu galibiyetle Galatasaray puanını 70'e çıkardı ve haftayı lider bitirmeyi garantiledi. Mersin İdmanyurdu ise 43 puanda kaldı.

Süper Lig'in 32. haftasında Mersin İdmanyurdu Fenerbahçe'yi konuk edecek. Galatasaray ise Gençlerbirliği'ni ağırlayacak.

HAMZAOĞLU'NDAN 3 DEĞİŞİKLİK

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Mersin İdmanyurdu ile yaptığı maça ilk 11'de 3 değişiklikle çıktı.

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, Torku Konyaspor ile oynanan maçta sakatlanan ve Mersin İdmanyurdu maçının kadrosunda yer almayan Aurelien Chedjou'nun yerine stoperde Hakan Balta'yı görevlendirdi.

Hamzaoğlu, geçen hafta sol bekte görev yapan Olcan Adın'ı yedeğe çekerken, bu bölgede sarı kart cezası biten Alex Telles'e forma verdi.

BRUMA 'OUT', EMRE ÇOLAK 'IN'

Torku Konyaspor maçındaki performansıyla eleştirilen Bruma'yı da yedek bırakan Hamzaoğlu, orta alanda Emre Çolak'ı ilk 11'de sahaya sürdü.

Galatasaray karşılaşmaya Muslera, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Hakan Balta, Telles, Selçuk İnan, Melo, Yasin Öztekin, Emre Çolak, Sneijder ve Burak Yılmaz ilk 11'i ile çıktı.

Mersin İdmanyurdu'nda ise sakatlıkları bulunan Sinan Kaloğlu ile Sadiku maçın kadrosunda bulunmadı.

DOLU TRİBÜNLER GÜZEL ZEMİN

Mersin İdmanyurdu taraftarları karşılaşmaya yoğun ilgi gösterdi. Stadın çok büyük bölümü dolarken, Galatasaray taraftarları da kendilerine ayrılan trübünlerdeki yerlerini aldı.

Bu arada yakın tribünlerde oturan iki takım taraftarları arasında zaman zaman kısa süreli gerginliklerin yaşandığı görüldü.

İLK TEHLİKE NAKUOLMA'DAN

Mersin Arena'da oynanan mücadelenin ilk tehlikeli atağını ev sahibi Mersin İdmanyurdu gerçekleştirdi. Sol kanattan gelişen atakta Nakoulma, ceza alanına girerken Welliton ile ver-kaç yapıp dar açıdan şutunu çekti ama Muslera son anda topu kornere çeldi.

SNEIJDER'İN FÜZESİ DİREKTE PATLADI

Dakikalar 15'i gösterdiğinde Galatasaray Wesley Sneijder'le uzaklardan frikik kullandı. Serbest vuruşu doğrudan kaleye kullanan Sneijder gole çok yaklaştı. neijder'in uzak mesafeden doğrudan kaleye gönderdiği topu kaleci Muammer güçlükle çeldi ve direğe çarpan top kornere gitti.

YASİN'İN GOLÜ GELDİ

Galatasaray, zorlu Mersin deplasmanında Yasin Öztekin'in 16. dakikadaki golüyle 1-0 öne geçti. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı. Atağın devamında Emre'nin pasında Servet'i de çalımlayarak sağ kanattan ceza alanına giren Yasin'in dar açıdan sol köşeye etkili şutunda top ağlara gitti.

MUSLERA KALESİNDE DEVLEŞTİ

Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, özellikle maçın ilk yarısında kalesinde harikalar yarattı. 24. dakikada ceza alanı içi sağ çaprazından karşı karşıya pozisyonda Pedriel şutunu çekti ama Muslera top iyi uzadı ve topu çeldi. Ardından seken top yükseklik kazanıp kaleye yöneldi ama Muslera topa adeta bir kedi edasıyla zıpladı ve topu son anda kornere çeldi.

32. dakikada yine sahneye çıkan Muslera bu kez yine Pedriel ve Oktay'a geçit vermedi. Sol kanattan gelişen atakta Nakoulma'nın ceza alanına ortasında Pedriel topu kale sahasına indirdi. Oktay, topa gelişine vole vurdu ama Muslera bu pozisyonda da gole izin vermedi. Dönen topa Oktay bir kez daha vurdu ama top yandan dışarıya gitti.

İlk yarı Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

G.SARAY İKİNCİ YARIYA HIZLI BAŞLADI


İkinci yarının ilk tehlikeli atağı Galatasaray'dan geldi. Orta saha çizgisine yakın bir bölgede topu kazanan Burak Yılmaz sol kanattan rakiplerinden bir bir sıyrılıp ceza alanına girdi ve dar açıdan karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı ama Muammer gole izin vermedi.

BURAK YILMAZ ÇOK NET KAÇIRDI

İkinci yarıda rakip kalede daha fazla pozisyon bulan Galatasaray'da maçın en önemli atağı 66. dakikada Burak Yılmaz'la gelişti. Sneijder'in ceza alanı dışından kaleye şutunda top savunmadan sekip bir anda Burak'ın önünde kaldı ama Burak'ın vuruşu yandan az farkla dışarıya gitti.

Kalan dakikalarda iki takım da gol bulamadı ve mücadele 1-0 Galatasaray üstünlüğüyle son buldu.

Haberin Devamı