Spor Aslan zafer için sahada!

Aslan zafer için sahada!

Paylaş
Aslan zafer için sahada!

Galatasaray'ın gözü Braga'da kulağı ise Manchester'da oynanacak ManU-Cluj mücadelesinde olacak. Yılın en kritik maçında saat 21:45'te Braga karşısına çıkacak olan sarı-kırmızılılara Devler Ligi'nde 2. tur için galibiyet yetiyor

Aslan Portekiz'de tur için sahaya çıkıyor. Braga karşısında kazanıp, arkasına bakmadan Şampiyonlar Ligi'nde ikinci tura yükselmek isteyen Galatasaray, olası bir beraberlik ve mağlubiyet durumunda ise Manchester'da gelecek sonuca bakacak.

Galatasaray'ın gözü Braga'da, kulağı ise Manchester'da olacak. Yılın en kritik maçına Braga karşısında çıkacak olan sarı-kırmızılılara Devler Ligi'nde 2. tur için galibiyet yetiyor. Manchester'ın Cluj'u yenmesi halinde de Braga karşısında alınacak sonuca bakmayacak olan Galatasaray, Terim yönetiminde ilk kez gruptan çıkmayı başaracak.

Galatasaray sezonun en kritik maçına Portekiz'in kuzeyinde Braga'da çıkacak. Avrupa'nın en uzak uçuş noktalarından biri olan Braga'da Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde 2. tura adını yazdıracak ya da yoluna UEFA Avrupa Ligi'nden devam edecek.

Sarı-kırmızılılar için hesaplar artık çok basit. Old Trafford'tan Manchester United'ın Cluj karşısında alacağı galibiyet, Galatasaray'ın Fatih Terim yönetiminde ilk kez gruptan çıkması anlamı taşıyacak. Diğer olasılık da ise H Grubu'nda 7 puanla ikinci sırada bulunan Galatasaray'ın Braga karşısında alacağı herhangi bir galibiyet iki 90 dakikanın da eşit bitmesi Galatasaray'ı gruptan üst tura çıkaracak.

Galatasaray ile Portekiz temsilcisi arasında Türk Telekom Arena'da oynanan ilk maç Braga'nın 2-0'lık üstünlüğüyle son bulmuştu. Sarı-kırmızılılar, son maçında Manchester United'ı 1-0 yenmeyi başardı.

MUSLERA HAZIR
Galatasaray’da merak edilen 1 numaralı soru Fernando Muslera'nın Braga karşısında oynayıp oynayamayacağıydı. Gaziantepspor maçını sakat sakat tamamlayan Uruguaylı file bekçisi, sağlık heyetinin yoğun mesaisi sonucunda maça hazır hale getirildi. Ancak Muslera’nın zorlu 90 dakika öncesinde dikkat etmesi gerekenler var. Sağlık heyeti, Uruguaylı eldivene özellikle degaj ve oyunu ayağıyla kurma konusunda dikkatli davranacak. Adalesinde yırtık meydana gelen Muslera’ya oyun kurmada defanstaki arkadaşları yardımcı olacak.

BURAK YILMAZ TEK FORVET OYNAYABİLİR

Galatasaray, devler arenası öncesinde ligde kayıp yaşadı. sarı-kırmızılılar, Gaziantepspor maçında berabere kalsa da zirveyi bırakmadı. Terim, Gaziantepspor maçının ardından iki sezondur ezberlettiği 4-4-2'den dönebileceğinin sinyallerini vermişti. Tecrübeli teknik adam, önemli hesaplarla çıkılacak Braga sınavından nasıl bir dizilişle takımı sahaya süreceği merak ediliyor. Terim'i tek forvete dönmeye iten neden Umut Bulut ve Johan Elmander'in son haftalardaki düşüşü. Şampiyonlar Ligi'nde 5 golle sarı- kırmızılılar'ın tek başına skor yükünü çeken ve UEFA tarafından yılın 11'ine aday gösterilen Burak Yılmaz, Braga karşısında tek forvet oynayabilir. Bu durumda Emre Çolak ya da Engin Baytar'a forma şansı gelebilir.

Haberin Devamı