Spor Aslan'a Barça modeli

Aslan'a Barça modeli

Paylaş
Aslan'a Barça modeli

Seçimli Genel Kurul'da başkan adayı olan Adnan Öztürk, listesinin bir bölümünü dün düzenlediği toplantıyla açıkladı

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve yaklaşık 700 kişinin katıldığı toplantıda, yönetici adayları teker teker tanıtıldı.

Öztürk’ün açıkladığı adayların isimleri şöyle: Kaan Boyner, Prof. Dr. Emre Alkin, Reşit Sinanlı, Mehmet Cibara, Can Topsakal, Murat Ece, Prof. Dr. Hamdi Yasaman, Hayrettin Kozak. Ümit Özdemir’in ise Stat A.Ş.’nin başına geleceği duyuruldu.

Futbol profesyonellere teslim

UEFA ve G-14 oluşumunda görev yapan Tomas Kurth’un futbol icra kurulu başkanı, Barcelona Kulübü’nün eski idari yetkilisi Esteve Calzada’nın futbol icra kurulu üyesi, Peter Kenyon’un da futbol icra kurulu üyesi olacağı ifade edildi.

Barcelona’nın son yıllardaki yapılanmasında etkin bir isim olan Esteve Calzada, Galatasaray’da Barcelona modelini uygulamaya koyacaklarını dile getirerek, “Bu modelin Galatasaray’a da son derece uygun olduğunu düşünüyorum. Orada başarılı olduk, burada da olacağız” ifadesini kullandı.

Galatasaray’ın uluslararası düzeyde başarı kazanmasını sağlamayı hedeflediklerini vurgulayan Calzada, “Bununla birlikte Türk Milli Takımı’nın Dünya Kupası’na katılamaması kabul edilemez. Galatasaray ile birlikte Türk Milli Takımı’nın da yeniden dünya sahnesinde yer almasını sağlamalıyız” şeklinde konuştu.

Adnan Öztürk başkan seçilmesi durumunda yapacaklarının sözünü verirken, başkanlık yarışına kulübü hak ettiği yere taşımak için girdiklerini söyledi. “Hiçbir Galatasaraylı diğer Galatasaraylı’nın rakibi değildir” diyen Öztürk, şöyle devam etti: “Tüm iletişim kanallarımız herkese açık olacaktır. Galatasaray televizyonu şifresiz olarak milyonlarca Galatasaraylı’ya ulaşacak.

Nezaket, vefa, sevgi ve saygı ile birlikte liderliği camiada en üst düzeye çıkaracağız. Futbolu uluslararası düzeydeki profesyoneller kanalıyla yöneteceğiz. Yapılacak transferler akılcı bir sistemle seçilecek.

Sözümüzü unutmayız

Spor tesislerinde revizyon yapacağız. İstanbul’un merkezi bir ilçesinde, içinde spor salonunun da bulunacağı bir kompleks inşa edeceğiz, bunun anlaşmaları yapıldı. Kulüp sürekli zarar ediyor. Artık borcu borç alarak kapatmayacağız. Biz yalan söylemesini bilmeyiz. Sözümüzü unutmayı bilmeyiz, bahane üretmeyiz. Biz Galatasaray’ı sevmesini, çalışmasını biliriz, böyle bir Galatasaraylıyız.”

Futbol icra kurulu başkanlığına getirilmesi düşünülen Tomas Kurth ise Galatasaray’da olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, “UEFA’da Şampiyonlar Ligi’ni benim dönemimde kurduk. Artık her kulübün rüyası bu ligde şampiyon olmak. Umuyorum Galatasaray da bu kupada en iyi yere gelecektir” dedi.

2000’li yılların ardından Galatasaray’ın Avrupa’da elde ettiği başarıların devamının gelmediğini ifade eden Kurth, “Bugün artık yeni bir fırsat var. Yeni statla birlikte takımı oluşturacak sporcuların ve yöneticilerin alışkanlıkları ve en önemlisi seyircilerin alışkanlıkları değişecek. Biz bilgi birikimimizi Galatasaray için kullanacağız. Bugün kulübün tarihinde bir dönüm noktası” şeklinde konuştu.

Hakan Şükür toplantıda

Peter Kenyon da içinde yer alacağı projenin Galatasaray ve Türk futbolu için çok faydalı olacağını, Türk futbolunun tanınırlığını artıracağını söyledi. Türkiye’nin ekonomi ve sporda büyük bir gelişme içinde olduğunu anlatan Kenyon, Galatasaray’ın Türkiye’nin tek uluslararası spor markası olduğunu dile getirdi.

Kenyon, Galatasaray’ı daha profesyonel yapıp, daha ileriye taşıyıp, her defasında kazanan bir camia yapmayı hedeflediklerini dile getirdi. Toplantıya Galatasaray’ın eski başkanlarından Faruk Süren ve eski milli futbolcusu Hakan Şükür de katıldı.

3

Haberin Devamı