Siyaset Aslanoğlu: Emeklilere acıyın, acınacak haldeler
Paylaş
Aslanoğlu: Emeklilere acıyın, acınacak haldeler

CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e, "Emeklilere acıyın, acınacak haldeler. Onlar adına utanıyorum" diye seslendi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, 2012 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı’nın tümü üzerindeki görüşmeler devam ediyor.

Haberin Devamı

CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, taksi plakası sahibi taksicilere, bir defalık arabalarının değiştirilmesinde ÖTV ve KDV alınmayacağının söylenmesi halinde, bütün taksilerin kayıt altına alınacağını söyledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e, "Sayın Bakan emeklilere acımanız yok mu? Bu insanlara acıyın, acınacak haldeler" diye seslenen Aslanoğlu, "Onlar adına utanıyorum. Kazanılmış hakları verilmiyor, mahkeme kararları uygulanmıyor, yazık oluyor bu insanlara" dedi.

-"Kaçakçılığı teşvik ediyorsunuz"-

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, 9 yıllık AK Parti iktidarı döneminde hangi temel sorunların çözüldüğünü sordu.
Türk halkının, "borç batağında ve çaresizlik içinde olduğunu" iddia eden Akçay, ekonominin, uygulanan politikalarla üretimsiz hale geldiğini söyledi. Akçay, iktidarın ekonomi anlayışının, üretim yerine tüketim, rekabet yerine tekelleşme, tasarruf yerine borçlanma, ihracat yerine ithalatı öngördüğünü ileri sürdü.

Haberin Devamı

Orta Vadeli Programın, plansızlığın bir yansıması olduğunu ileri süren Akçay, "Ne zaman Orta Vadeli Program açıklansa, bir önceki ile yakından uzaktan bir bağ göremiyoruz. Eskiden hedefler saptığında, bir sonraki dönem için muhasebe ve sorgulama yapılırdı" dedi. Akçay, Orta Vadeli Program’da eksik en temel konunun, üretim olduğunu ifade etti.

Vergi zamları için "güncelleme" denildiğini belirten Akçay, güncellemenin, nispi oran değil, maktu oran artırılarak yapıldığını anlattı.
Akçay, vatandaşlara, "Kayıt dışı ve kaçak mal tüketmeyin" çağrısında bulunarak, Türkiye’de kaçak sigara ve malda yeni politika uygulanması gerektiğini belirtti. Akçay, "En düşük sigara fiyatı 3 dolar, komşuda 1 dolar olduğunu söyleyeceksiniz hem de sigaraya vergi zamlarını bindireceksiniz. Bir sigara 8 lira yani 4,57 dolar yapıyor, bunun, 3,70’i vergi. Bu vergi bile çevre ülkelerin satış fiyatının 3 katı. Siz adeta kaçakçılığı teşvik ediyorsunuz. Deprem vergilerinin duble yollara, sağlık ve eğitime harcandığını söylüyorsunuz. Bu vergilerin, bir kısmı Sayın Başbakan’a uçaklar, lüks makam araçları alımına, bir kısmı Ali Dibo’lara, bir kısmı Van’da yıkılan kamu binalarında müteahhitlerin hak edişlerine de gitti" diye konuştu.

Haberin Devamı

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ise her krizle yoksullaşan vatandaşın, Hükümetin neoliberal uygulamalarıyla ve ekonomik krizle baş etmeye çalıştığını öne sürdü. Aydoğan, Türkiye’de 10 milyondan fazla kişinin düşük ücret ve güvencesiz çalıştığını iddia etti.

Kış aylarına girerken, doğalgaz ve elektriğe zam yapıldığını anımsatan Aydoğan, bunun, memura ve emekliye yapılan zammı geri almak anlamına geldiğini söyledi.