Bilim - Teknoloji Associated Press foto muhabirleri için NFT pazarı açıyor
Paylaş
Associated Press foto muhabirleri için NFT pazarı açıyor

Associated Press (AP), Xooa adlı bir şirketle işbirliği dahilinde foto muhabirlerinin çalışmalarının NFT’lerini satmak için bir pazar yeri açtığını duyurdu. Ajans, sanal jetonların geniş ve kapsayıcı fiyat noktalarında piyasaya sürüleceğini söylüyor.

Ajans, sisteminin çevre dostu olarak nitelendirdiği Polygon blok zinciri üzerine kurulacağını ve NFT’lerin alıcılara fotoğrafların ne zaman, nerede ve nasıl çekildiğini söylemek için zengin bir orijinal meta veri seti içereceğini söyledi. 31 Ocak’ta piyasaya sürülecek olan ilk koleksiyonunun, belirli AP fotoğrafçılarının çalışmalarına ışık tutacak uzay, iklim, savaş ve diğer görüntülerin fotoğraflarını içeren NFT’leri içereceğini de dile getiriyor.

Haberin Devamı

Alıcılar, kredi kartları veya Ethereum kullanarak pazar yerinden satın alacakları NFT’ler için ödeme yapabilecekler. AP, MetaMask’in desteklenen ilk cüzdan olacağını, ancak diğerleri için destek ekleme planlarının olduğunu söylüyor.

AP, NFT’lerin satışından elde edilen gelirin gazetecilik faaliyetlerini finanse etmek için kullanılacağını söyledi. Ayrıca, NFT’ler kendi pazar yerinde yeniden satıldığında da kuruluş gelir elde edecek. Yeniden satışla ilişkili yüzde 10’luk bir ücret olduğu belirtiliyor.