Merkez Assos sahilindeki ürküten görüntü için analiz sonuçları bekleniyor

Assos sahilindeki ürküten görüntü için analiz sonuçları bekleniyor

Paylaş
Assos sahilindeki ürküten görüntü için analiz sonuçları bekleniyor

Assos sahilindeki ürküten görüntü için analiz sonuçları bekleniyor

Burak GEZEN/ÇANAKKALE, (DHA)- ÇANAKKALE Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, Assos sahillerinde geçen hafta sonu deniz yüzeyinde görülen sarı tabakanın biyolojik kirlilik içerip içermediğinin alınan numunenin analiz sonuçlarının ardından belli olacağını açıkladı.
Cumartesi günü, Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinden Assos'a giderken, Arıklıaltı mevkisinde kıyıya yakın bölümde, deniz yüzeyinde sarı bir tabaka görüldü. İhbar üzerine Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı Su Ürünleri ve Balıkçılık Şube Müdürlüğü yetkilileri, bölgeye giderek inceleme yaptı. Deniz suyundan alınan numuneler, incelenmek üzere laboratuvara gönderildi.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Renk değişikliğinin alg patlamalarından kaynaklı olduğunun düşünüldüğünü, kesin sonucun numunenin analiz sonuçlarıyla belli olacağını belirten Bolat, açıklamasında şu ifadelere yer verdi.
"İlimiz, Ayvacık ilçesi, Behramkale (Assos) sahillinde oluşan renk değişimlerine ilişkin olarak Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince 28.04.2019 tarihinde deniz suyu numunesi alınmış, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne numune teslim edilmiş olup; biyolojik kirlilik içerip içermediği konusunda analizleri yapılmaktadır. Deniz suyunda yapılacak mikrobiyolojik analizlerin yaklaşık 7 gün süreceği belirtilmektedir. İlimizde meydana gelen sahil kısmındaki renk değişimlerine benzer olayların İzmir ve Samsun illerimizde de görülmekte olduğu ulusal basından takip ediliyor. Benzer renk değişimleri önceki yıllarda da ilimiz sahillerinde gözlenmiştir. Çanakkale sahillerinde önceki yıllarda meydana gelen renk değişimlerinin alg patlaması sonucu meydana geldiği, alınan su numunelerinde bir mikrobiyolojik kirlilik olmadığı tespiti yapılmıştır. Sonuç olarak; İlimizde meydana gelen sahil kısmındaki renk değişimlerinin deniz suyu sıcaklıklarının değişmesi ile meydana gelen alg patlamalarından meydana geldiği düşünülmekle birlikte, deniz suyu numunesinin mikrobiyolojik analizi sonuçları sonrası renk değişimi sebepleri daha net ortaya konulabilecektir."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı