Gündem Astsubaylar Anıtkabir'e yürüdü

Astsubaylar Anıtkabir'e yürüdü

Paylaş
Astsubaylar Anıtkabir'e yürüdü

17 Ekim'i "Dünya Astsubaylar Günü" ilan eden Türkiye'deki Astsubaylar 3 gündür bu çerçevede yaptıkları etkinlikleri bugün 5 bin civarında astsubayın katıldığı Anıtkabir yürüyüşü ile sonlandırdı

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) üyeleri ve aileleri, Ankara Arena Spor Salonu önünde toplandı.

Haberin Devamı

TEMAD Başkanı Ahmet Keser, burada yaptığı açıklamada, ordunun, ülkenin bütünlüğü için var olduğunu belirterek, "Ordu kendi içerisindeki bu bütünlüğ sağlayamazsa ülke bütünlüğünü sağlaması mümkün değil. Dolayısıyla biz, ordunun, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin öncelikle kendi içerisindeki bu bütünlüğünü sağlamasından yanayız" dedi.

Bu konuyla ilgili bugüne kadar ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade eden Keser, "Kendi taleplerimizi iletirken, temennilerimizi de iyi niyetimizi ortaya koyarak, bunu yapmaya çalıştık. Zaten burada dikkat ederseniz TEMAD bayrakları yok. Türk bayrağı var. Biz aynı bayrağın altındaki insanlarız. Hem millet olarak hem devlet olarak hem Türk Silahlı Kuvvetleri olarak... Zaten bu etkinliklerimizde de sloganımız şuydu: Tek devlet, tek millet, ilelebed" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

"Gruptaki bazı kişilerin neden ağızlarına siyah bant yapıştırdığının" sorulması üzerine Keser, "Şu anda sessiziz. Sessiz olarak tepki gösteriyoruz. Ağzımızı açarsak bütün dünya bizi seyreder demek o" diye yanıt verdi.

Emekli astsubaylar, daha sonra ellerinde Türk bayrakları ve bandonun çaldığı marşlar eşliğinde Anıtkabir’e yürüdü.

Anıtkabir’de, Atatürk’ün mozolesine karanfiller atan ve Türk bayrağı bırakan gruptakiler daha sonra İstiklal Marşı okudu.

AA