Cumartesi Postası Asuman Dabak: Setlerde uyuşturucuya alkole, soğan ve sarımsağa hayır!

Asuman Dabak: Setlerde uyuşturucuya alkole, soğan ve sarımsağa hayır!

Paylaş
Asuman Dabak: Setlerde uyuşturucuya alkole, soğan ve sarımsağa hayır!

Oyuncu Asuman Dabak tam bir mücadeleci. Zorlu hastalığının üstesinden geldi. Geçtiğimiz günlerde “Setlerde uyuşturucu kullanılıyor” açıklamasıyla büyük tartışma başlattı. Diyor ki: İçlerinde işinin hakkını veren, pırıl pırıl genç oyuncular da var ama çoğu, artık bu sıradanmış, bir oyunmuş gibi davranıyor. Sigara içer gibi uyuşturucu kullanıyorlar. Bu illet ülkemizde korkunç şekilde normalleşti ama ben normalleştiremiyorum.

Alev Gürsoy Cimin

Haberin Devamı

alev.gursoy@posta.com.tr

Nasıl gidiyor hayat?

Gayet güzel gidiyor. Her durumda eğlenmeyi becerebilen biri olmak Allah’ın bana bir hediyesi. Zor bir süreç yaşadım. Bu kış üç ameliyat geçirdim. Buna rağmen kendimi üzüp cezalandırmadım. İnsanın kendine yapabileceği en büyük kötülük kendini mutsuz etmesi.

Güçlü bir karaktersiniz...

Vazgeçmemeyi öğrenmek lazım. Herkes ve her şey ne zaman biter? Ancak vazgeçtiğiniz zaman...

Kansere resmen kafa attınız...

Siz ona yenilmediğinizde, o size yeniliyor. Ben mücadeleden hiç vazgeçmedim. Bu hastalığın ilacı bu, yüksek moral. Sizi mutsuz eden şeyleri çöpe atmakla başlayın işe. Bu iş ilaçla olmuyor. Çevrenizde sizi mutsuz eden insanları da eleyin mesela. Tabii ki derdi olana yardımcı olacağız ama onların dertlerini dert etmeyeceğiz.

Haberin Devamı

Ölüm korkusu yaşadınız mı?

Zaten öleceğiz, bunu sorun etmeye gerek yok. Yaşadığın gün yanına kâr.

UYUŞTURUCUNUN NORMALLEŞMESİNİ KABUL EDEMİYORUM

Sektöre dair öyle laflar söylediniz ki şoke olduk. “Setlerde uyuşturucu kullanımı o kadar arttı ki, kantarın topuzu kaçtı” dediniz.

Çünkü kaçtı. Bu herkesin bildiği ama ‘Bana dokunmayan bin yaşasın’ anlayışı ile dile getirmediği bir gerçek. Bu zihniyetle yeni gelen neslin çok sağlıklı olabileceğini düşünmüyorum. İçlerinde işinin hakkını veren, pırıl pırıl gençler de var ama çoğu artık bu sıradanmış, bir oyunmuş gibi davranıyor.

O kadar mı normalleşti?

Artık sigara içer gibi uyuşturucu kullanıyorlar. Sigara da zararlı zaten. Ama uyuşturucu denen illet ülkemizde korkunç şekilde normalleşti. Ben normalleştiremiyorum.

“Setlerde o kadar uyuşturucu kulanılıyor ki...” çıkışını yaparken tepki almaktan çekindiniz mi?

Neden çekineyim? Ne yapabilirler ki? Malumun ilanı bu. Ayrıca neden projelerde yer almayayım? Sanatımı iyi icra ediyorum. Ki>

Yeni bir projeyle ekranlarda olacaksınız. Merak ediyoruz...

Güzel, sıcacık bir komedi. İnatçı bir Karadeniz kadınını canlandırıyorum. Sürekli Karadeniz lehçesi dinliyorum. Dört bölüm Karadeniz’de, sonrası Ege’de Seferihisar Sığacık’ta geçecek. Gülmeyi unutmuş bir ülkede bir dizi süresi kadar da olsa insanları tebessüm ettireceğiz.

Özel hayat nasıl gidiyor, aşk var mı?

Aşk doğru insanla yaşandığında çok güzel. Şu an hayatımda kimse yok ama durumdan şikayetçi değilim, aksine memnunum. Biraz nefes almak istiyorum. Çok güzel aşklar yaşadım. Çok özel bir insanla evlenmiştim, hâlâ hayatımda özel bir yeri vardır.

Evlilik aşkı öldürüyor mu?

Hayır, öldürmez, insanlar öldürür aşkı. Ama yoruyor diyebiliriz.

Siz de yordunuz mu birbirinizi?

Birbirimizin hayatına entegre olamadık. Set saatleri düzensiz, bayram yok seyran yok, haftasonu yok... Ama değerli eşimin düzenli bir hayatı vardı. Kusursuz diyebileceğim bir insandı. Orta yolu bulamayınca bitti.

TAŞIYICI ANNELİK UMUDUMU YOK EDENLERE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM

Çocuk özleminiz var mı?

Vardı ama maalesef olamadı.

Taşıyıcı annelik yasal olsun diyordunuz?

Evet ve hâlâ aynı görüşteyim. Hastalığım sonrası rahmim alındı, çocuk umudum kalmadı ama taşıyıcı annelik umudumu yok edenlere de hakkımı asla helal etmiyorum. Böyle saçma bir yasa olamaz. Yumurtalıkların sağlam, eşin de var. Taşıyıcı anne olacak insanla anlaşıyorsunuz ama yasa müsaade etmiyor.

Evlat edinme konusunda ne düşünüyorsunuz?

Çocuk sayfasını kapattım ve kabullendim. Çok üzüldüm, çok da yıprandım. Öğrencilerimi çocuğum yerine koyuyorum. Yeğenlerimi bağrıma basıyorum. İki kedim bir köpeğim, o kadar çok çocuğum var ki... Yetiyor bana.

MİLYONLARCA DOLAR VERSELER ŞİDDET İÇEREN PROJELERDE YER ALMAM

Çocuk istismarlarına karşı tepkiniz de sert...

Hümanist bir insanım. Şiddete karşıyım. Erkeğe, kadına, hayvana... Amma velakin çocuklara yapılan istismar beni delirtiyor. Kanım donuyor. Bunu yapanlardan tiksiniyorum. Bu insanlar yok olsunlar.

Kadına şiddet ve taciz konusunda ne düşünüyorsunuz?

Ben herhalde şanslıyım, başıma gelmedi. Bu konuda ağır ve caydırıcı cezalar olmalı. Müebbet, hücre hapsi...

Film ve dizilerde de şiddet sahneleri arttı...

Maalesef. Siyah takımlar, beyaz gömlekler, pis sakallar, tuhaf saç kesimleri... Sokağa da yansıdı. Gençler özeniyor. Milyonlarca dolar verseler bu tür projelerde yer almam. İşin yolu sevgiden, saygıdan geçer. Biz bunları unuttuk. Saygının olduğu yerde sevgi çökmez. Biz bunu anlatamıyoruz. Önce sevgi.