Siyaset "At arabası olmayanların çocukları cipe biniyor"
Paylaş
"At arabası olmayanların çocukları cipe biniyor"

"At arabası olmayanların çocukları cipe biniyor"

Adana'nın Karaisalı İlçesi'nde belediye ziyaretinin ardından halka hitap eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim sürecinde vali, kaymakam, emniyet müdürlerinin seçimin güven ortamında yapılması için asli görevlerini yerine getirmeleri çağrısında bulunup, "Devletin valisi iktidara yanaşmalık yapmamalıdır" dedi.

Haberin Devamı

Yaklaşık bin kişiye hitap eden Bahçeli, seçmenlere de oylarına, sandıklarına sahip çıkmaya çağırarak, "Her şey olabilir bu seçimlerde. Oy çalmaya fırsat vermemeliniz. 150 bini aşkın sandık var. Bir partiden 3 oy çalınsa 450 bin oy olur. Sandık başına gitmeliyiz ve sandıkta oy verip ayrılmamalıyız. Sandığın sahibi olmalıyız, kim görevliyse onları bilmeliyiz, herkesin sandığa gitmesini sağlamalıyız. Millet iradesi olarak yüksek bir katılım sağlanırsa, seçim sonuçları Türkiye'nin aydınlık geleceği açısından çok önemli bir rol alacak demektir" diye konuştu. Devletin asli unsurlarının seçimin güven içinde, sağlıklı yapılması için çalışması çağrısı da yapan Bahçeli, şunları söyledi:

"Hükümet yetkililerine sesleniyorum. Vali, kaymakam, emniyet mensupları, seçimin sağlıklı yapılması için bütün gayretlerini ortaya koyarak, sağlıklı sonuç içinde bir seçim sonucu elde etmek memleket görevi olarak algılanmalıdır. Bu sizlerin asli görevinizdir. Devletin valisi, devletin valisi olarak kalmalıdır. İktidara yanaşmalık yapmamalıdır. Emniyet güçlerimiz adil davranmalı. Sandık güvenliğini birçok yönüyle ele almalıdır. Bütün bunların hepsinin sorumlusu siyasi iktidardır. Siyasi iktidar Türkiye genelinde sağlıklı bir seçim yaptırmak mecburiyetinde olmalıdır. Eğer bu seçimde sandıklarda hile olur, sandıklarda güvensizlik ortamı olur, sandıklarda anarşi meydana gelir ve Türkiye'de seçimlere gölge düşerse inanın seçim sonrası Türkiye'nin her tarafı kararır, Türkiye'nin her tarafında sorunlar artar. Türkiye'nin birliğini dirliğini hazmedemeyen unsurlar, bunlardan istifade ederek Türkiye'yi karma karışık hale getirir ve bin yıllık kardeşliğimizi tehlikeye atabilecek ihanete kadar varabilirler. Onun için seçim sağlıklı olup, seçim sonuçları sağlam çıkarsa iktidar kim olursa olsun Türkiye de demokrasi, istikrar ve toplumsal barış yaşar, bin yıllık kardeşlik devam eder. Onun için devlet organlarına da büyük görev düşüyor. Bugünlerde görüyoruz bazı yerlerde yanlış yapılıyor. Devletin valisi ile iktidarın yandaşı arasında bir ana çizgi vardır. Vali her zaman devletten yana olmalıdır. Çünkü, devlet ebedi müddettir, iktidarlar ve şahıslar ise gelip geçicidir. Bugün başbakan vardır, yarın başka birisi başbakan olabilir. O zaman devletin bütün kurumları kıvrım kıvrım iktidara göre şekil alacaksa, o zaman devlet ortada yok demektir. Bu sebepten dolayı devletin bütün görevlilerine de büyük görev düştüğünü buradan ifade ediyorum."

'AT ARABASI OLMAYANLARIN ÇOCUKLARI CİPE BİNİYOR'

Partililerin yanı sıra, Ak Parti'yi iktidara taşıyanların 12 Haziran'da oy verirken özellikle düşünmeleri gerektiğini ifade eden Bahçeli, "Siz bir partiye gönül verdiniz, iktidara taşıdınız. 3 bini günü aşkın süredir ne oldu. Durumunuz neydi, 3 bin gün sonra ne oldu?" diye sordu. Arada önemli fark bulunduğunu, partiye gönül veren seçmenlerin durumlarının kötüleştiğini öne süren Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ben inanıyorum ki oy veren vatandaşlarımın 2 tarih arasında durumu iyileşmemiş kötüleşmiştir. Ancak, AKP'de yönetici olmuş, milletvekili olmuş, eşi dostu akrabası veya hükümeti oluşturanların kızı, çocuğu, akrabalarına bakarsanız onların refah seviyesinin çok çok arttığına şahit olabilirsiniz. Bu tespiti en iyi yapacak olan AKP'ye gönül veren arkadaşlarımızdır. Bir bakın, 'benim partim nereden nereye geldi? Dün at arabası olmayanlar şimdi çocuklarının altına o en son model cipleri alıp nasıl geçiniyorlar? Ama Karaisalılı kardeşlerim, AKP'ye oy veren gariban kardeşlerimin işi de yok, gücü de yok. Bu farkı görebiliyorsanız Adalet ve Kalkınma Partisi'nin arkasından tutup, 'ben sana destek verdim, ama, olmadı, olmadı, olmadı, verdiğin sözler yerine gelmedi, yüksek bir milletvekili sayısıyla meclistesin ama yandaşlarını ihya ettin, Türk Milleti'nin garibini, kimsesizi, özellikle AKP'ye oy vermiş iş bulabilmek için, aş bulabilmek için AKP'li olmuş insanların hali perişandır. Öyleyse bunun hesabını milletimden evvel ben soracağım' deyip, 12 Haziran'da AKP'ye bir AKP tokadı atmakta yarar vardır. Tabiatıyla MHP olarak da bu görevlerimizi biz yerine getiriyoruz. Bu iktidarı iyi takip ediyoruz ve birçok yönüyle bu iktidara sonuç olarak şunu söylemek istiyorum. Bugünkü iktidar yorulmuştur, yıpranmıştır, tükenmiştir, yapılmış olan Anayasa değişikliği reformuyla gizli gündemini harekete geçirerek, 3'üncü dönem iktidar olmada kendisinden hesap sorulacağını bildiği için, korktuğu için Anayasa Mahkemesi'ni şekillendirmiş, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na yön vermiş, son günlerde de bol miktarda yandaş olabilecek insanları yargıya sızdırarak, geleceğini garanti altına alıp, 8 yılın hesabından kurtulmaya çalışıyor."

Devlet Bahçeli, konuşmasının ardından Ceyhan İlçesi'ne geçti.

Haberin Devamı