Yaşam At Terbiyesi Balkan Şampiyonası'nda Türkiye'den büyük başarı!

At Terbiyesi Balkan Şampiyonası'nda Türkiye'den büyük başarı!

Paylaş
At Terbiyesi Balkan Şampiyonası'nda Türkiye'den büyük başarı!

Slovenya'da düzenlenen At Terbiyesi Balkan Şampiyonası'nda Yıldız Milli Takım, şampiyonluğa ulaştı

Slovenya'nın Lipica bölgesinde 5-7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen At Terbiyesi Balkan Şampiyonası'nda Kemer Country Atlıspor Kulübü lisanslı binicileri Ela Civelek, Begüm Bulgurluoğlu, Melis Akçakayalıoğlu ve Utkan Çelik'den oluşan Yıldız Milli Takımı şampiyon oldu.

Haberin Devamı

Yunanistan, Slovenya, Bulgaristan gibi ekol ülkelerin oldukça iddialı geldikleri turnuvada Türk sporcuların yakaladıkları başarı büyük yakın uyandırdı.

Şampiyonanın düzenlendiği bölgede bulunan binicilik kulübü 440 yıllık bir geçmişe sahip. Böyle bir organizasyonda Türk sporcularının iddialı ülkeleri geçerek ilk 3 sırada yer almaları, şampiyonayı takip edenler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Yarışlarda Ela Civelek "Kraneveld's Bjorn" isimli ponisi ile birinci, Begüm Bulgurluoğlu "De Goede Ree's Krack" isimli ponisi ile ikinci, Melis Akçakayalıoğlu ise "April" adlı ponisiyle üçüncü sırada yer aldı.

Öte yandan Yıldız Milli Takım'da büyük bir başarıya imza atan Ela Civelek, Begüm Bulgurluoğlu ve Melis Akçakayalıoğlu, geçtiğimiz yıl düzenlenen Dünya Gençler Şampiyonası'nın At Terbiyesi dalında 1'inci, 3'üncü ve 4'üncü olmuşlardı.

Haberin Devamı