Gündem ATA AÖF sonuçları ne zaman açıklanacak? Bahar dönemi ders kayıtları başladı!

ATA AÖF sonuçları ne zaman açıklanacak? Bahar dönemi ders kayıtları başladı!

Paylaş
ATA AÖF sonuçları ne zaman açıklanacak? Bahar dönemi ders kayıtları başladı!

ATA AÖF sonuçları için artık kısa bir süre kaldı. Beklentiler iyice artarken öğrencilerin aklında tek bir soru var: ATA AÖF sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte süreç hakkında detaylı bilgiler...

ATA AÖF'te güz dönemi sona erdi. 19-20 Ocak'ta final sınavlarının tamamlanmasıyla 2. dönem kayıtları için nefesler tutuldu. Fakat öğrenciler ilk önce son yapılan sınavların sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Yeni haftanın gelmesiyle birlikte heyecan katsayısı artmış durumda...

Haberin Devamı

ATA AÖF SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ATA AÖF sonuçları hakkında Atatürk Üniversitesi'nden yapılan resmi bir açıklama yok. Güz dönemi vize sınavları 1-2 Aralık tarihleri arasında gerçekleşmiş sonuçlar ise 13 Aralık'ta ilan edilmişti. 11 günlük süreci ele aldığımızda sonuçların 31 Ocak tarihinde açıklanması bekleniyor.

ATA AÖF'TEN KAYIT AÇIKLAMASI

2018-2019 bahar yarıyılı ara sınıf ders kayıtları hakkında Atatürk Üniversitesinden duyuru geldi. Üniversitenin yaptığı açıklama şöyle:

Değerli Öğrencilerimiz.

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için ders kayıtları başlamıştır. Ders kaydınızı yapabilmeniz için kayıtlı olduğunuz programın “Materyal Ücretini” ve “Katkı Payını” ödemeniz gerekmektedir.

Haberin Devamı

Katkı Payı;

Aynı anda iki üniversite bölümü ya da programı okuyan,

Normal öğrenim süresinde mezun olamayan,

Sağlık Lisans Tamamlama kapsamındaki öğrencilerimizin

yatırması gereken bir ücrettir.

Bu ücret 21 Ekim 2017 tarih ve 30217 sayılı Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe giren 2017-2018 Eğitim-öğretim yılı katkı payı ve öğrenim ücretleri ile ilgili Bakanlar Kurulu Kararının 10 uncu maddesinin 3 üncü fıkrasında yer alan; “Öğrencilerin kayıtlı olduğu sadece bir programın öğrenci katkı payı Devletçe karşılanır. Birinci öğretim veya açıköğretim kapsamında bir programa kayıtlı iken aynı kapsamda ikinci bir yükseköğretim programına (çift anadal programları hariç olmak üzere) kayıt yaptırılması halinde, ikinci programa ait öğrenci katkı payları, öğrencilerin kendileri tarafından karşılanır.” hükmü gereğince alınmakta olup, Materyal ücreti ile bir ilgisi yoktur. Ülkemizdeki tüm Devlet Üniversitelerinde okuyan aynı durumdaki tüm öğrencilerden alınmaktadır.

Ayrıca, katkı payı öğrencinin kayıt tarihi daha sonra olan program ya da bölümü için ödenir.

Fakültemiz öğrencilerinin ödemeleri gereken ücret; materyal ücreti ve sadece yukarıda belirtilen üç madde kapsamındaki öğrenciler için + 35.5 TL’lik katkı payıdır.

Ödemelerinizi Halkbank, Vakıfbank veya Ziraat Bankası şubeleri, internet bankacılığı ya da kullanıcı adı ve şifre T.C. kimlik numaranız olmak üzere Öğrenci Bilgi Sistemine (OBS) girerek kredi kartı ile online olarak yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Önemli Hatırlama: Sene sonunda bir kez yapılan Mezuniyet Üç Ders Sınavına girebilmek için 2018-2019 Güz ve Bahar yarıyıllarında bu sınava gireceğiniz ders/derslere materyal ücreti ödeyerek kayıt yaptırmış olmanız gerekmektedir.

OBS (Öğrenci Bilgi Sistemi) üzerinden ders kaydı için tıklayınız.

OBS üzerinden kayıt kılavuzu için tıklayınız.

OBS üzerinden kayıt işlemlerinin anlatıldığı video için tıklayınız.

2018-2019 Öğretim Yılı Katkı Payı ve Materyal Ücretleri için tıklayınız.