Gündem Ataşehir'de imalathanede yangın

Ataşehir'de imalathanede yangın

Paylaş
Ataşehir'de imalathanede yangın

Ataşehir'de yerleşim alanının içindeki kibrit imalathanesinde çıkan yangın çevredekilere korkulu anlar yaşattı

Olay, saat 16.30 sıralarında Ataşehir Fetih Mahallesi Köseoğlu Sokak’ta bulunan bir binada meydana geldi. İddiaya göre, kibrit imalatı yapılan 11 nolu binada bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. 4 katlı binanın son katında çıkan yangın kısa sürede çatıya da sıçradı.

Haberin Devamı

Komşu binalarda ikamet edenlerin ihbarı üzerine olay yerine gelen Ünalan, Kadıköy ve Ümraniye itfaiyelerine bağlı ekipler, yangını söndürmek için çalışma başlattı.

Çatıdan yükselen yoğun duman çevreyi sararken vatandaşlar söndürme çalışmalarını endişeli bir şekilde izledi. Yaklaşık 2 saat süren çalışmalar sonucunda yangın söndürülürken, dumandan etkilenen bir kişi hastaneye kaldırıldı.

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Evlerinin bulunduğu sokakta kibrit imal edilmesinden rahatsız olan vatandaşlar tepki gösterdi. Yangının çıktığı sokakta oturan Ali Sağar, kibrit fabrikası ile benzin istasyonunun bir arada olduğunu belirterek "Şu an tehlike altındayız. Yüzlerce defa belediyeye, kaymakamlığa müracaat ettik. Ama hiç bir çözüm bulunamadı. Yangının ne şekilde çıktığını bilemiyoruz. Ama yüzlerce kez mahalleli olarak imza toplayıp şikayetçi olduk. Fakat bir sonuç alamadık. Burada bizim çocuklarımızın hayatı tehlike altında.

Haberin Devamı

Böyle bir fabrika olmasını istemiyoruz. Ben çoluk çocuğumu indirmişim aşağıya ne olacak diye bekliyorum. Ya bu yangın gece çıkmış olsaydı, nasıl kurtaracaktık çocuklarımızı" diyerek duruma tepki gösterdi.

Polis, yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Cengiz ÇOBAN/İSTANBUL, (DHA)