Antalya ATASEM'de hem meslek hem de yeni beceriler kazanıyorlar

ATASEM'de hem meslek hem de yeni beceriler kazanıyorlar

Paylaş
ATASEM'de hem meslek hem de yeni beceriler kazanıyorlar

ATASEM'de hem meslek hem de yeni beceriler kazanıyorlar

ANTALYA,(DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ATASEM kursları hem meslek sahibi yapıyor hem de hobi alanında yeni beceriler kazandırıyor. Kepez ATASEM'de Cilt Bakım Teknikleri ile Çeyiz Ürünleri Hazırlama Kursu'na katılan kadınlar bilgi ve becerilerini geliştirerek istihdam şanslarını arttırıyor.

Her yıl binlerce kişiye iş ve meslek kapısı açan Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Atatürk Sanat Eğitim Merkezi (ATASEM) ücretsiz meslek ve el becerileri kursları ile kadınlara destek olmayı sürdürüyor. Kepez ATASEM'in 2020-2021 eğitim öğretim yılı kurslarından Cilt Bakım Teknikleri ile Çeyiz Ürünleri Hazırlama Kursu kadınlardan yoğun ilgi görüyor. Cilt bakımı teknikleri kursuna katılan kadınlar, cilt temizliği ve bakımı işlemlerini öğreniyor.

TEORİK VE UYGULAMALI EĞİTİMLER

ATASEM Cilt Bakım Teknikleri Kursu Eğitmeni Sultan Şahin Kocabıyık, "Kursumuza kadınlar büyük ilgi gösteriyor. Teorik ve uygulamalı eğitimin bir arada verildiği kursta kursiyerlerimiz cilt yapıları, cilt yapılarına uygun bakım ve uygulamaları, cilt temizliği, cilde uygun ürün ve cihaz kullanımını hijyen ve sağlık kurallarına uyarak yapabilme bilgi ve becerisini kazanıyor. Toplam 377 saatlik kursu başarıyla tamamlayan kadın kursiyerlerimiz Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika alarak, meslek hayatlarına ilk adımı atıyor" diye konuştu.

MESLEK SAHİBİ OLMAK İÇİN GELDİM

Meslek sahibi olmak için ATASEM kurslarına katılan kursiyer Eylem Yeşil, "Ben çalışmak ve bir meslek sahibi olmak istiyordum o yüzden kursa geldim. İyi ki gelmişim çok memnunum. Tüm kadınlara ATASEM'in kurslarını tavsiye diyorum. Meslek edinmek çok güzel"dedi. Cilt bakım kursuna devam eden 22 yaşındaki Rasime Aydoğdu kendini geliştirmek için ATASEM'i tercih ettiğini belirterek, "Lisede Cilt Bakımı ve Güzellik Bölümü'nden mezun oldum. Pandemi döneminde evde boş oturmaktansa ATASEM'e gelerek kendimi mesleki olarak geliştirmek istedim" diye konuştu.

OĞLUMUN ÇEYİZİNİ ATASEM'DE YAPTIM

Kepez ATASEM'in ilgi gören kurslarından biri de Çeyiz Ürünleri Hazırlama kursu. Zevklerine uygun kumaşları kesip biçen kadınlar, kızları ve torunları için çeyiz hazırlarken aile bütçesine de katkıda bulunuyor. Kursta yaptığı çeyizlerle oğlunu evlendirdiğini söyleyen 49 yaşındaki Zülfiye Sarıca, "Bizlere bu imkanı sağladığı için Büyükşehir Belediyesi'ne çok teşekkür ederim" dedi.

Kursiyerlerden Gülderal Gökçe de el becerileriyle güzel ürünler ortaya çıkardıklarını belirterek, "Çocuklarıma çeyiz ürünleri, ileride torunlarım olursa diye onlara da şimdiden bebek setleri hazırlıyorum. Evde oturmaktansa burada bir şeyler üretmek çok güzel" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı