Gündem Atatürk anıtında Apo posteri

Atatürk anıtında Apo posteri

Paylaş
Atatürk anıtında Apo posteri

'Demokratik Özerklik"i kutlamak amacıyla, dün akşam Şırnak'ta Atatürk anıtının bulunduğu Cumhuriyet meydanında miting düzenlendi

BDP Yırnak İl Başkanı Abit İke, Kürtlerin adım adım özerk Kürdistan’a doğru yürüdüğünü, Ortadoğu’da Kürtleri bitiremeyen sistem devlerinin başını çeken Türklerin Kürtleri bitiremediğini söyledi.

Şırnak Cumhuriyet meydanındaki Atatürk anıtı önünde dün düzenlenen "Demokratik Özerklik" kutlamasına Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal, BDP İl Başkanı Abit İke, ilçe ve belde belediye başkanları, il ve ilçe BDP başkanları ve yöneticileri, svil toplum örgütü temsilcileri ve yaklaşık 8 bin kişi katıldı.

ÖCALAN LEHİNE SLOGANLAR ATILDI

Demokratik özerklikle ilgili sinevizyon gösterisiyle başlayan mitingte sık sık PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı. Şırnak Cudi Kültür ve Sanat Merkezi’nden Koma Besta’nın ve Cizre Mem u Zin Kültür ve Sanat Merkezi’nden Koma Sorxwin’nin söylediği Kürtçe şarkılarla halay çekip gece geç saatlere kadar eğlendiler.

Kutlama alanında vatandaşlara "Demokratik özerklik nedir, neden istiyoruz? Demokratik özerkliğin önemi ve demokratik özerkliğin özellikleri nelerdir" konulu Türkçe-Kürtçe el ilanları da dağıtıldı.

ATATÜRK ANITI ÜSTÜNDE APO POSTERİ

Demokratik Özerkliğe vurgu yapan pankartların asıldığı alanda, bir grup gösterici, PKK’nın kurucuları arasında yer alan Kemal Pir, Akif Yılmaz, Ali Çiçek ve Mehmet Hayri Durmuş’un yanı sıra Abdullah Öcalan’ın posterlerini taşırken, bazıları ise Atatürk anıtına çıkarak Abdullah Öcalan posteri açtı.

Ercan KALAY/DHA