Bergama Atatürk, Bergama'da minnet ve rahmetle anıldı

Atatürk, Bergama'da minnet ve rahmetle anıldı

Paylaş
Atatürk, Bergama'da minnet ve rahmetle anıldı

Atatürk, Bergama'da minnet ve rahmetle anıldı

CUMHURİYETİMİZİN banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 83. yıldönümü münasebetiyle Bergama'da düzenlenen anma programında Atatürk rahmet ve minnetle anıldı.

Anma törenleri sabah Hükümet Konağı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı. Törene, Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Kürşat Güler, protokol üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Çelenk sunumuyla başlayan anma töreni, saat 09.05'te siren sesleri eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Daha sonra Bergama Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa geçildi. Günün anlam ve önemine ilişkin Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı tarafından yapılan konuşma ardından 100. Yıl Ortaokulu tarafından hazırlanan program kapsamında şiirler okundu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği buram buram Anadolu kokan Türküler, Oratoryum sunumu, İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencileri tarafından 10 Kasım içerikli kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi, ilçe Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi'nin solo 'Sarı Zeybek' gösterisi ile devam etti. Bergama İlçe genelinde düzenlenen 'Atatürk' konulu Kompozisyon, Şiir ve Resim Yarışmaları'nda dereceye giren öğrencilere BerKM'de düzenlenen törenle ödülleri verildi. Bir mesaj yayınlayan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, "İnanç ve kararlı duruşuyla Anadolu'nun bağrında yakmış olduğu Milli Mücadele ateşinin, ülkemizin dört bir yana yayılan zaferlere dönüşmesinde vesile olmuş büyük bir asker olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hiçbir zaman zincir kabul etmemiş olan milletimizle birlikte İstiklal Savaşı'nı kazanmayı başarmış bir kumandandır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurulmasına liderlik etmiş bir devlet adamı; Demokrasi'nin hakim kılındığı genç bir Cumhuriyet'in gelişmesi ve muasır medeniyet seviyesi üstüne ulaşması adına dünyanın sahip olduğu yenilikleri, fen ve teknolojiyi ülkemize taşıyan, üstün başarılı bir öncü olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikal edişinin 83. yıl dönümü dolayısıyla silah arkadaşları, tüm şehit ve gazilerimizle birlikte saygı, sevgi ve minnetle anıyorum" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı