Gündem Atatürk havalimanı kapatılacak

Atatürk havalimanı kapatılacak

Paylaş
Atatürk havalimanı kapatılacak

İGA Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Özdemir, 3'üncü Havalimanı açıldığında Atatürk Havalimanı'nın faliyetine son verileceğini söyledi

İGA Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Özdemir," İstanbul Yeni Havalimanı'nın ilk etabı devreye alındığında Atatürk Havalimanı'nın faaliyetine son verilecek. Çünkü orada herhangi bir şekilde bağlantı ve kargo işlemleri olmadıktan sonra o havalimanının çalışması söz konusu değil" dedi.

Haberin Devamı

Özdemir, Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI) Avrupa ve Asya-Pasifik bölgeleri tarafından düzenlenen Airport Exchange 2015'te bir basın toplantısı düzenledi. Dünyanın en büyük havalimanı olması planlanan tesisin ilk fazının 2018'de hizmete sunulacağını anımsatan Özdemir, "Havalimanını tahmin ediyorum ilk yıl 80-90 milyon yolcuyla açacağız.

Bu kapasiteyi yakalayacağımızı, 100 milyona kadar ulaşabileceğimizi hesaplıyoruz" diye konuştu. Havalimanındaki çalışmaların kasım ayı şartlarına göre oldukça verimli geçtiğini anlatan Özdemir, "Kasım ayında ağustos kadar verimli çalıştık. Kış aylarında tempomuzun düşeceği iş planımızda var. Nisandan sonra kapasite artışı yapacağız. Kış aylarında yüzde 65-70 performansla çalışacağımızı tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"Atatürk Havalimanı kapatılacak"

Havalimanının yapımı için sağlanan finansmanla ilgili bilgi veren Özdemir, başlangıçta sağlanan kredi öncesi 750 milyon avroluk köprü kredi kullandıklarını hatırlattı. Özdemir, geçen ay başı itibarıyla yapılan harcamaların 1 milyar avroyu aştığını söyledi. İstanbul Yeni Havalimanı'nın ilk etabı devreye alındığında Atatürk Havalimanı'nın faaliyetine son vereceğini söyleyen Özdemir, "Sabiha Gökçen işletmeye devam edecek, Atatürk Havalimanı'nın hayatiyetine son verilecek.

Çünkü orada herhangi bir şekilde bağlantı ve kargo işlemleri olmadıktan sonra o havalimanının çalışması söz konusu değil. Bizim havalimanında, Sabiha Gökçen hariç, 2018'de beklediğimiz yolcu sayısı 80 milyon. Sanıyorum Sabiha Gökçen de 30-35 milyon civarında bir yolcuyu taşıyabilir. İstanbul'un 120 milyona dayanan bir yolcu kapasitesi olabilir" diye konuştu.