Gündem Atatürk Havalimanı ne zaman taşınıyor? Atatürk Havalimanı ne zaman açıldı?

Atatürk Havalimanı ne zaman taşınıyor? Atatürk Havalimanı ne zaman açıldı?

Paylaş
Atatürk Havalimanı ne zaman taşınıyor? Atatürk Havalimanı ne zaman açıldı?

İstanbul Yeni Havalimanı’nın açılmasıyla birlikte Atatürk Havalimanı’nın ne olacağı uzun zamandır kamuoyunun gündemindeydi. Atatürk Havalimanı içinde yer alan arazinin millet bahçesi, terminal binalarının da kongre ve fuar merkezine dönüştürülmesi ile ilgili açıklamalar gelmişti. İnternette Atatürk Havalimanı ne zaman taşınıyor? sorusu gündem oldu. İşte Atatürk Havalimanı ile ilgili detaylar…

Geçtiğimiz yıl 29 Ekim’de İstanbul Yeni Havalimanı’nın açılmasıyla birlikte Atatürk Havalimanı’nın ne zaman taşınacağı uzun süredir merak ediliyor. İnternette sıklık Atatürk Havalimanı ne zaman taşınıyor? sorusu aratılıyor. İşte taşınma süreci ile ilgili detaylar…

Haberin Devamı

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, Atatürk Havalimanı'ndaki büyük taşınmanın 5 Nisan saat 22.00'de başlayacağını bildirdi.

AÇIKLAMA YAPTI

Ekşi, Twitter hesabından, Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na yapılacak taşınmaya ilişkin açıklama yaptı.

"686 TIR'LA EKİPMANLARIMIZI GÖTÜRÜYORUZ"

Bilal Ekşi, "Büyük taşınmamız 5 Nisan Cuma günü 22.00'de başlıyor. Taşınma, 6 Nisan'da 10.00'da bitecek. Taşınma sonrası ilk uçuşumuz 6 Nisan saat 14.00'te. Toplam 686 TIR'la ekipmanlarımızı götürüyoruz." bilgisini verdi.

Atatürk Havalimanı’nın internet sitesinde yer alan uyarı ise şöyle:

“İstanbul Havalimanı’na taşınma süreci 5 Nisan’da yerel saatle 03:00’da başlayacak ve Atatürk Havalimanı 6 Nisan saat 02:00 itibariyle ticari uçuşlara kapatılacaktır. Yolcularımızın bu tarihlerdeki uçuşlarıyla ilgili bilgi için havayollarıyla iletişime geçmesini önemle rica ederiz. Geçici olarak yaşanan teknik bir sorun nedeniyle, şu anda yalnızca uçuş bilgilerine erişilebilmektedir. Bu aksaklık için özür diler, anlayışınız için teşekkür ederiz.”

Haberin Devamı

ATATÜRK HAVALİMANI NE ZAMAN AÇILDI?

Türk sivil havacılığına 86 yıl hizmet veren Atatürk Havalimanı, 6 Nisan’da ticari uçuşlara kapanıyor. Bugüne kadar milyonlarca yolcu ve uçuşa ev sahipliği yapan, nice sevinçlere, hüzünlere, kavuşmalara, vedalaşmalara sahne olan Atatürk Havalimanı’nda kargo uçuşları ve genel havacılık bir süre daha faaliyetleri sürecek.

İLK SİVİL UÇUŞ

Havalimanı, askeri amaçlarla 1912’de Yeşilköy’de hizmete girmişti. 1933’te İstanbul-Ankara arasında icra edilen ilk uçuşla ‘Yeşilköy Hava Meydanı’ adıyla sivil uçuşlara açıldı. Havalimanında son uçuş 6 Nisan 02.00’da Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Singapur uçuşu ile yapılacak.

DIŞ HATLARA AÇILDI

1 Ağustos 1953’te uluslararası uçuşlara açılan Yeşilköy Havalimanı için 1971’de her biri yıllık 5 milyon yolcu kapasiteli 4 terminal binası ve bunları tamamlayan bazı bölümler inşa edildi. Dış Hatlar Terminali ise 29 Ekim 1983’te açıldı. Havalimanı, 1985’ten itibaren “Atatürk Havalimanı” adını aldı.

Haberin Devamı

2000’DE GENİŞLETİLDİ

Havalimanı, artan yolcu ve uçak trafiğini karşılamakta yetersiz kalınca yıllık 20 milyon yolcu kapasiteli yeni dış hatlar terminali, 7 bin araçlık otopark ve ilave tesis yapıldı. TAV’ın ’Yap-İşlet-Devret’ modeliyle gerçekleştirdiği terminalin yapımı 22 ayda tamamlandı. Ocak 2000’de hizmete açılan terminal, daha sonra ek binalar ve tesislerle genişletildi.