Demre Atatürk Ortaokulu'nda piyano sesleri

Atatürk Ortaokulu'nda piyano sesleri

Paylaş
Atatürk Ortaokulu'nda piyano sesleri

Atatürk Ortaokulu'nda piyano sesleri

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre ilçesindeki Atatürk Ortaokulu'na satın alınan piyanoyla öğrenciler ders işlemeye başladı.
Atatürk Ortaokulu müzik öğretmeni Öznur Özaslan'ın ısrarlı çabaları, Okul Müdürü Fevzi Kaplan'ın girişimleri ve velilerin desteğiyle okula bir piyano satın alındı. Piyano okulun kültür salonuna yerleştirildi. Kurulan yeni ses sistemiyle müzik dersleri piyano eşliğinde işlenmeye ve öğrencilere piyano eğitimi verilmeye başladı. Okulda bulunan özel eğitim sınıfında öğrenim gören engelli öğrencilere de özel piyano dersi verilirken, okuldan piyano sesleri yükselmeye başladı.
Okul Müdürü Fevzi Kaplan, "Müzik öğretmenimizin ısrarlı isteği üzerine, velilerimizin de desteğiyle okulumuza bir piyano kazandırdık. Oluşan ortamı görünce ne kadar iyi bir iş yaptığımızı anladım. Atatürk'ün 'Sanatsız kalmış bir ulusun hayat damarlarından biri kopmuş demektir' sözünün ne kadar önemli olduğunu gördük. Öğretmenimiz müzikal zekalarını geliştirecek testler yaparak, müzik grupları oluşturdu. Bu piyano sayesinde okulumuzda bir koro kuruldu. Okulumuz için bir marş bestelendi. Burada oluşan hava, öğrencilerin diğer derslerdeki başarısını etkiledi. Okulda oluşan eğlenceli hava, öğrencilerimizi okula koşarak getiriyor. Şimdi bir hedef koyduk. Her öğrencimiz bir müzik aleti çalacak. İlk olarak keman kursu açıyoruz. Bu piyano sayesinde müziğin ve sanatın başarıdaki büyülü gücünü gördük" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı