Gündem Atatürk posterini öpen Cevriye teyze: Nefes alıyorsak Atatürk’e borçluyuz

Atatürk posterini öpen Cevriye teyze: Nefes alıyorsak Atatürk’e borçluyuz

Paylaş
Atatürk posterini öpen Cevriye teyze: Nefes alıyorsak Atatürk’e borçluyuz

Bodrum'da iki gün önce belediye meydanındaki dev posterin önüne gelerek Atatürk'ün resimdeki elini defalarca öpme görüntüsü ortaya çıkan 76 yaşındaki Cevriye teyze konuştu: "Yolda yürüyorsak, nefes alıyorsak Atatürk’e borçluyuz. Türk bayrağını ve bize bugünleri armağan eden Atatürk’ümün ellerini öperim"

Bodrum Belediye Meydanı’na belediye tarafından asılan dev Atatürk posterinin altına iki gün önce gelerek Atatürk'ün resimdeki ellerini öpen yaşlı kadının Cevriye Kartal (76) olduğu ortaya çıktı. Bir vatandaş tarafından görüntülenen o anlar sosyal medyadan paylaşılınca kamuoyunda ilgi çeken Cevriye Kartal’a DHA ulaştı.

'ATATÜRKSÜZ OLMAZ'

Bodrum'da oğlunun yanında yaşayan Cevriye Kartal "Ben okula gitmeden Atatürk sevgisini annemden babamdan öğrendim. Atatürk olmasaydı bugün nefes alamazdık. Atatürk olmasa ne yapardık biz? Yolda yürüyemezdik, onun yaptıklarını nasıl unuturuz, Bize emanet ettiği Cumhuriyet’imizi nasıl korumayız. Elini defalarca öperim, ayağını da öperim. Bu zamanın gençleri onun kıymetini bilsin, bilmeyene ne diyeyim ben. Onsuz olmaz, Atatürk’süz olmaz" dedi.


HEM ÖPTÜ HEM DE DUA ETTİ


Yaklaşık 15 dakika posterin altında kalan Cevriye Kartal, ilgi odağı oldu.

Yerli ve yabancı turistler Kartal’ın Atatürk posterindeki elini öpmesini ve dua etmesini izledi.


İŞTE DUYGU DOLU O VİDEO: