Gündem Atatürk'ün tabutunu taşıyan asker o anları anlattı

Atatürk'ün tabutunu taşıyan asker o anları anlattı

Paylaş
Atatürk'ün tabutunu taşıyan asker o anları anlattı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün cenazesini 1953 yılında Anıtkabir'e taşıyan askerlerden Mustafa Akkiraz: Çok duygulandım ve o ana tekrar gittim. Gözyaşlarına boğuldum

10 Kasım 1938'de hayatını kaybetmesinin ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün cenazesi ilk olarak Ankara Etnografya Müzesi'ndeki geçici kabrine konuldu.

Anıtkabir'in tamamlanmasının ardından cenazesi 10 Kasım 1953'te Ankara Etnografya Müzesi'nden alınarak törenle Anıtkabir'e getirildi.



Tören sırasında Atatürk'ün tabutunu taşıyan askerlerden biri de Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde yaşayan Mustafa Akkiraz'dı.

Mustafa Akkiraz, İstanbul Heybeliada’da askerlik görevini yaptığını komutanlarının 3 arkadaşı ile birlikte Atatürk'ün naaşını taşıma görevini verdiklerini bunun üzerine Ankara'ya gittiklerini anlattı.

"İstanbul Heybeliada’da askerlik görevimi yapıyordum. Atatürk’ün naaşını taşıma görevi için benimle birlikte 3 arkadaşımı Ankara'ya gönderdiler. İnzibattık boyumuz uzun olduğu için bizi seçtiler. Ben ve 3 arkadaşım Ankara’ya gidip aziz Atatürk’ün naaşını Ulus'tan Anıtkabire kadar taşıdık" diyen Mustafa Akkiraz 63 yıl öncesine dair o anlar soruLunca şunları kaydetti:


"BOL BOL İÇİMDEN DUA ETTİM"


"Televizyonda Atatürk ile ilgili bir program izlerken yıllar sonra tören fotoğrafları arasında kendi fotoğrafını gördüğünü dile getiren Akkiraz, "Çok duygulandım ve o ana tekrar gittim. Gözyaşlarına boğuldum. Atamızın naaşını taşırken çok duygulanmıştım. Bol bol içimden dua ettim ve salavat getirdim. Atatürk'ün naaşını omuzlar üstünde taşıyıp Anıtkabir'e götürüp defin işlerine yardımcı olmuştuk. O gün hiçbir zaman aklımdan çıkmadı. Hasta yatağımdayım yine bir 10 Kasım geldi ben yine büyük Atatürk'ü saygıyla anıyorum. Onun tabutunu taşımak benim için büyük bir gururdur"