Merkez 'Atatürk ve Cumhuriyet' şiirleriyle bisiklet kazandılar

'Atatürk ve Cumhuriyet' şiirleriyle bisiklet kazandılar

Paylaş
'Atatürk ve Cumhuriyet' şiirleriyle bisiklet kazandılar

'Atatürk ve Cumhuriyet' şiirleriyle bisiklet kazandılar

MERSİN, (DHA) - MERSİN'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Atatürk ve Cumhuriyet' konulu şiir yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi.
Mezitli Belediyesi, Mezitli Kent Konseyi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği 'Atatürk ve Cumhuriyet' konulu şiir yarışması sonuçlandı. Mezitli’de bulunan okullar arasında gerçekleştirilen yarışmada Ahmet Hocaoğlu İlkokulu 4-B sınıfı öğrencisi Zeynep Başak Yalap birinci, Boğaziçi KoleJi 2-B sınıfından Elif Atahan ikinci, Mezitli Belediyesi İlkokulu 4-B sınıfından Ecrin Taşyıldız üçüncü ve Mezitli Belediye İlkokulu 4-B Sınıfı öğrencisi Ali Eren Horoz dördüncü oldu. Şiir yazarak dereceye giren öğrencilere, bisiklet armağan edildi.
Öğrenci velisi ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul, "Çocuklarımıza Cumhuriyet ve Atatürk sevgisini aşılamak, demokrasi bilincini geliştirirken kendilerini de iyi ifade edebilmelerini sağlamayı hedefledik. Bizim bu amacı gerçekleştirmemizde destek olan başta Mezitli Belediyesi olmak üzere tüm destekçilerimize teşekkür ederim" dedi.
Cumhuriyetin önemini küçük yaşlardan başlayarak çocuklara anlatmak gerektiğini ifade eden Belediye Başkanı Neşet Tarhan da, "Atatürk iki önemli mirası olduğunu söylüyordu. Bunlardan birinin 'Cumhuriyet' olduğunu ifade ediyordu. Gerçekten de çok önemli. Bunun içerisinde laiklik, halkçılık, devrimler var. Bize Cumhuriyeti kazandıran Atatürk ve silah arkadaşlarına çok şey borçluyuz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı