Burdur Atatürk'ün Burdur'a gelişinin 90'ıncı yılı kutlandı

Atatürk'ün Burdur'a gelişinin 90'ıncı yılı kutlandı

Paylaş
Atatürk'ün Burdur'a gelişinin 90'ıncı yılı kutlandı

Atatürk'ün Burdur'a gelişinin 90'ıncı yılı kutlandı

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA) - GAZİ Mustafa Kemal Atatürk'ün Burdur'a gelişinin 90'ıncı yıl dönümü kutlandı.

Atatürk'ün Burdur'a gelişinin yıl dönümü dolayısıyla Burdur'a geldiğinde karşılandığı yer olan Çatalpınar Kavşağı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar Ataya Saygı Yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe Vali Hasan Şıldak, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Garnizon Komutanı Albay Cenk Baburşah, Başsavcı Özkan Gürdoğan, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Baro Başkanı Ramazan Gedik ile askerler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda Vali Şıldak, Garnizon Komutanı Baburşah ve Belediye Başknaı Ercengiz'in Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklâl Marşı okundu.

Törende konuşan Vali Şıldak, "İlimiz için gurur vesilesi olan devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilimize teşriflerinin 90'ıncı yıldönümünde birarada olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ederek sözlerime başlamak istiyorum. Öncelikle bu vatanı bize emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı'nda milli mücadeleyi veren çok aziz şahitlerimizi, İdlib'de ve yurdumuzun farklı köşelerinde son günlerde şehadet mertebesine ulaşan kahraman askerlerimizi rahmet ve minnetle yadediyorum. Ruhları şad olsun" diye konuştu.

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ise "Burdur’un şeref günü olarak kabul edilen 6 Mart’ta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 90 yıl önce ilimize konuk olmasının coşku ve heyecanını yaşarken içimiz buruk. 90 yıl önce bize miras kalan heyecan ve azimle, aynı hedef doğrultusunda yılmadan çalışmanın gayreti içerisindeyiz" dedi.

Konuşmaların ardından bir öğrenci 'Mustafa Kemal'i anlamak' isimli şiiri okudu. Atatürk'ün Burdur'a gelişi dolayısıyla düzenlenen sportif etkinliklerde dereceye girenlere ödülleri Vali Hasan Şıldak tarafından verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı