Merkez Atatürk'ün Çankırı'ya gelişi kutlandı

Atatürk'ün Çankırı'ya gelişi kutlandı

Paylaş
Atatürk'ün Çankırı'ya gelişi kutlandı

Atatürk'ün Çankırı'ya gelişi kutlandı

Ramazan SARICI/ÇANKIRI, (DHA) ÇANKIRI'da Mustafa Kemal Atatürk'ün kente gelişinin 94'üncü yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.
Çankırı Valiliği ve Belediyesi tarafından, Mustafa Kemal Atatürk'ün kente gelişi ve Şapka İnkılabı'nın 94'üncü yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi. Atatürk anıtında düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından anıtına çelenk sunuldu. Ardından Mustafa Kemal Atatürk'ün ,Çankırılılara hitabı okundu.
Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, şapka inkılabının, fiilen Çankırı'dan başladığını ifade etti. Esen, "Gazi, elinde panama şapkası ile Çankırı halkını selamlamış ve halka şapkayı önermiştir. Adeta bugüne ışık tutan, ders niteliğinde bir konuşmayla hükümet binasından Çankırı halkına hitap ederek, 'Medeni kıyafet için kanun lazım değildir, ne yapılacaksa ona millet karar verir, millet yapar, biz milletimizle yola çıktık. Artık milletimiz bu davanın yürütücüsü olacaktır' diyerek son sözün millette olduğunu, milletin kararına aykırı hiçbir uygulamanın kabul görmeyeceğini ve kalıcı olmayacağını vurgulamıştır. Gazi Mustafa Kemal aynı gün Kastamonu’ya hareket etmiş, İnebolu’da 'gördüğünüz bu serpuşun adı şapkadır'' diyerek resmen şapka inkılabını duyurmuştu" dedi. Başkan Esen'in konuşmasının ardından katılımcılar Ahmet Mecbur Efendi Bilim ve Sanat Merkezi'nde Atatürk odasını ziyaret etti ve Atatürk fotoğrafları sergisini gezdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı