Gündem Ata'ya saygı zinciri

Ata'ya saygı zinciri

Paylaş
Ata'ya saygı zinciri

Ulu Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 76. yılında İstanbul'un her iki yakasında da 'Ata'ya saygı zinciri' oluşturuldu

Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 76’cı yıldönümünde Kadıköy ve Maltepe Belediyesi’nin düzenlediği "Ata’ya saygı zinciri"ne binlerce kişi katıldı.

Haberin Devamı

Kadıköy Fenerbahçe’den başlayan insan zinciri Maltepe Cevizli’de son buldu. Yaklaşık 14 kilometrelik insan zincirine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Vatandaşlar saat 08.00 sıralarında sahil boyunca insan zincirini oluşturmak için hazırlıklara başladı. Sahil boyunca oluşturulan insan zincirine çeşitli anaokulunda öğrenim gören minik öğrenciler de katıldı.

Ata için oluşturulan insan zinciri saat 09.05'te saygı duruşunda bulundu vatandaşlar saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okudu. İnsan zincirine katılan vatandaşlar son olarak andımızı okudu. İnsan zincirine yelkenci ve balıkçılarda destek verdi.

BEŞİKTAŞ'TAN DOLMABAHÇE'YE İNSAN ZİNCİRİ OLUŞTURULDU

Atatürk’ün ölümünün 76. yılı nedeniyle Beşiktaş’ta bir araya gelen yüzlerce kişi, el ele tutuşarak Dolmabahçe’ye kadar insan zinciri oluşturdu. Dolmabahçe önünde dev Türk Bayrağı açılırken, caddedeki trafik durdu.

Haberin Devamı

Saat 09.05’te sirenlerle birlikte herkes saygı duruşuna geçti. Trafikteki araç sürücüleri araçlarından inerek, Dolmabahçe’de yapımı süren Vodafone Arena Stadı’ndaki işçiler de işlerini bırakarak saygı duruşuna geçti. Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından hayat normale döndü.

DHA