Ekonomi Ateşan Aybars ile “vadeli piyasalar” eğitimi

Ateşan Aybars ile “vadeli piyasalar” eğitimi

Paylaş
Ateşan Aybars ile “vadeli piyasalar” eğitimi

Finans ve emtia fiyatlarında gözlenen aşırı oynaklık şirketlere ve yatırımcılara ciddi fırsatlar doğurmaya başladı. Yatırımcılara borsa, finans ekonomi alanında online eğitimler veren Borfin (Borsa, Finans Ekonomi Eğitim Portalı) Ateşan Aybars ile “vadeli piyasalar” eğitimini başlatıyor.

Son yıllarda yaşanan küresel krizle birlikte finans ve emtia fiyatlarında gözlenen aşırı oynaklık şirketlere ve yatırımcılara ciddi fırsatlar doğurdu. Bu konuda sektörden gelen yoğun isteği değerlendiren Borfin (Borsa, Finans Ekonomi Eğitim Portalı) Ateşan Aybars ile “vadeli piyasalar eğitimi” düzenliyor.

Haberin Devamı

Piyasalarda ciddi bir tecrübeye sahip olan Ateşan Aybars, 1981 yılında finans dünyasına geçti. Ateşan Aybars, geliştirdiği Teknik Analiz Modeli ile Ontario Securities Commission’dan CTM (Commodity Trading Manager) lisansını aldı. Friedberg Co. adına Toronto Futures Exchange’de çalıştıktan sonra iki aracı kurumun (Nesbitt Thomson-Walvyn Stodgell Securities) türev piyasalarda fon yöneticiliğini yaptı. 1985-1989 yılları arasında TFMI (Toronto Futures Management İnc.)’de görev alan Aybars, 1993 yılında Türkiye’ye dönerek, Teknik Analiz, Türev piyasalar ve Risk Yönetimi Seminerleri verdi ve çeşitli finansal kuruluş ve bankalara yatırım danışmanlığı yaptı. Ateşan Aybars vereceği “vadeli piyasalar” eğitimi ile emtia piyasalarındaki yatırım stratejilerini akılcı kullanımın yöntemleri ile irdeliyor. 2008 küresel kriz sonrasında emtia fiyatlarının önemli ölçüde değiştiği bu süreçte yatırımcı gerekli bilgi ile donanarak fırsatlara karşı konumlanmaya çalışıyor. Katılımcılar www.borfin.com.tr’de uzaktan erişimli ve web tabanlı olarak düzenlenecek eğitimlerle bilgiye ulaşma imkanına kavuşuyor.

Haberin Devamı

Açılacak vadeli piyasalar eğitiminde ele alınacak başlıklardan bazıları şunlar olacak:
-VOB ve yurtdışı vadeli piyasalarla ilgili temel kavramlar,
-Yatırım stratejilerinin akılcı kullanımı yöntemi,
-Akılcı şekilde yatırım yapılma tarzları,
-Reel sektörün emtia fiyatlarındaki oynaklıktan kaynaklanan girdi maliyetlerinin nasıl yönetileceği,
- Günlük piyasa gerçekleri ile baş edilme yöntemleri,
-Fon yönetim taktikleri,
-VOB uygulamaları için altyapı oluşturulması,
-Gelir sağlayıcı stratejiler,
-Piyasa beklenti ve koşullarına göre strateji tasarlama,
-Korunma (hedge stratejileri),
Eğitimde VOB ve Yurtdışı vadeli finans ve emtia enstrümanlarının temel düzeyden başlayıp ileri seviyede işleyişi ve pratik uygulamaları üzerine bilgi verilecek.

01/12/2010-31/12/2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan eğitimin son katılım tarihi 30/11/2010 dur. Eğitimin KDV dahil ücreti 295 TL’dir. Eğitimler hakkında detaylı bilgi www.borfin.com.tr adresinden alınabilir.

Haberin Devamı