Gündem Atilla Taş hakkında tahliye kararı

Atilla Taş hakkında tahliye kararı

Paylaş
Atilla Taş hakkında tahliye kararı

FETÖ'nün Medya Yapılanması Davası'nda mahkeme tutuklu sanıklar Atilla Taş, Murat Aksoy ve Davut Aydın'ın tahliyesine karar verdi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanmasına ilişkin “örgüt üyeliği” ve “darbeye teşebbüs” suçlarından açılan dava dosyalarının birleştirilmesinin ardından, aralarında Atilla Taş ve Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun da bulunduğu 23'ü tutuklu 29 sanığın yargılandığı davada, duruşma savcısı Atilla Taş ve Murat Aksoy'un tahliyesini talep etti.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sanıkların Bank Asya'da hesabının bulunup bulunmadığı ve hesabının var ise örgüt talimatı sonrasında şüpheli bir durumun olup olmadığına ilişkin rapor ile bazı sanıkların örgütün şifreli mesajlaşma programı olan ByLock serverlarına erişimiyle ilgili raporun okunmasının ardından sanıklar raporlara ilişkin beyanda bulundu.

KARAR AÇIKLANDI


Sanıkların beyanının ardından, sanık avukatları tahliye taleplerini iletti. Avukatların ardından görüşünü açıklayan duruşma savcısı, Atilla Taş ve Murat Aksoy'un tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti, talepleri değerlendirmek ve ara karar vermek üzere duruşmaya ara karar verdi.

Mahkeme tutuklu sanıklar Atilla Taş, Murat Aksoy ve Davut Aydın'ın tahliyesine karar verdi.

"YAŞASIN ÖZGÜRLÜK”


Tahliye kararı doğrultusunda Silivri cezaevinden tahliye olan sanatçı Atilla Taş’ı, eşi Meltem Taş, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil ve arkadaşları karşıladı. Uzun süre eşiyle kucaklaşan sanatçı daha sonra diğer tahliye edilen gazeteci Murat Aksoy ve Davut Aydınla helalleşerek cezaevinden ayrıldı.



Tahliye sonrasında açıklamalarda bulunan Atilla Taş, “ Çok mutluyum, eşime ve özgürlüğüme kavuştum yaşasın özgürlük. Her şeyin en iyisi yaşadıklarımız sonucunda ülkemiz iyi olacaksa, demokrasimiz iyi olacaksa bu ülke için her şey feda olsun. Kimseye kırgın değilim, nasıl girdiysem öyle çıktım.İnsanların burada hep teveccühünü gördüm, benim suçluluğuma inanmadı kimse. Onun için başka bir şey söylemeye gerek yok” dedi.


"BUNDAN SONRA BAYRAMLARDA TWEET ATACAĞIM"


Attığı Tweetlerin hatırlatılması üzerine Taş; "1 milyon 700 bin takipçim var.Verdiler gazı, verdiler. En son Silivri'yi boyladım. Bunların hepsi sanal. Bundan sonra bayramlarda Tweet atacağım. Hükümeti seviyoruz. Hükümeti eleştirmesinler, muhalefet etmesinler. Benim başıma gelen onların başına da gelebilir. Sonuçta hükümette bizim. Ülke de bizim. Artık sadece şarkı söyleyerek insanlara eziyet edeceğim. Ben yıllarca bu ülkede şarkı söyledim tutuklanmadım. Tweet attım tutuklandım. Ben bundan sonra yine müziğe döneceğim. Beni cezaevine atanlara teşekkür ediyorum. Yoksa hayatta evlenmezdim. Onların sayesinde yuva sahibi oldum" diye konuştu.


MURAT AKSOY: BENİM TEK SUÇUM YAZI YAZMAK


Ağlayarak açıklama yapan gazeteci Murat Aksoy ise; "Mutluyum. 421 gün oldu. Geçte olsa adalet yerini buldu. Benim tek suçum yazı yazmak. Ben çıktım. Kendim için ve ailem için mutluyum ama içeride gazeteci arkadaşlarımız var. Tek temennim en kısa sürede gazetecilerin bir an önce tahliye olması" şeklinde konuştu.Tahliye olanlar daha sonra cezaevinin önünden ayrıldı.
(DHA-IHA)