Atıştırmayı önlemek için avokado yiyin
Öğle yemeğinde yarım avokado yemenin, öğünler arasında atıştırmayı önleyebileceği belirlendi
09 Ocak 2014 , Perşembe 17:53
ABD’deki Loma Linda Üniversitesi’nden bilim adamlarının araştırması, öğle yemeğinde yarım avokado yiyenlerin, yüzde 40 daha az atıştırmaya yöneldiğini gösterdi.
Lif ve vitamin deposu avokadonun yarısını yiyenlerin öğle yemeğinden sonra 3 saat hâlâ tok hissettiğini belirten bilim adamları, avokadonun alınan kalori ve karbonhidrat miktarını artırdığına ancak kan şekerini yükseltmediğine dikkati çekti.
Sağlıklı ancak fazla kilolu yetişkinlerin katıldığı araştırmaya imza atanlardan Dr. Joan Sabate, tokluk hissinin kilo kontrolünde önemli bir etken olduğunu, tok hissedenlerin öğünler arasında daha az atıştırma ihtiyacı duyduğunu vurguladı.
Araştırmanın sonuçları "Nutrition Journal" dergisinde yayımlandı.
Haberin Devamı
AA
BUNLARI DA OKUYUN
- Bel ağrısında kullanılan bu yönteme dikkat!
- Bahar alerjisinde antibiyotik kullanılır mı?
- Uzmanı uyardı: Hayati riski yüksek, bu belirtiler varsa aman dikkat!
- Uykudaki gizli tehlike! Hayat boyu peşinizi bırakmayacak hastalığa yol açıyor
- Uzmanı açıkladı: Doğru kitapları okumak depresyon ve anksiyeteyi iyileştiriyor