Türkiye (Son Dakika) ATM dolandırıcıları yakalandı

ATM dolandırıcıları yakalandı

Paylaş
ATM dolandırıcıları yakalandı

Antalya'da ATM cihazlarından para çekmek isteyen turistlere yardım bahanesiyle yaklaşıp şifrelerini öğrendikten sonra çaldığı iddia edilen 90 şüpheliden 66'sı tutuklandı

Antalya’da 2012 yılında ATM cihazlarından para çekmek isteyen turistlere yardım bahanesiyle yaklaşarak şifrelerini öğrendikten sonra kartları el çabukluğuyla çaldığı iddia edilen 90 şüpheliden 66’sının tutuklandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Jandarma yetkililerinden alınan bilgiye göre, 2012 yılında turistlerin ATM’lerde sık sık kart yutması şikayetinde bulunması üzerine İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, ATM’lerde bulunan kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Güvenlik kamerası görüntülerinde şüpheli davranışlar sergileyen şahısların takip edilmesi sonucu, zanlıların ATM’lerden para çekmek isteyen turistlere yardım etme bahanesiyle yaklaştıkları ve şifresini öğrendikten sonra kartları el çabukluğuyla çaldıkları anlaşıldı.

Kentte geçen yıl bu şekilde meydana gelen 116 olaydan 105’inin aydınlatıldığı, gözaltına alınan 90 şüpheliden 66’sının mahkemelerce tutuklandığı kaydedildi. Güvenlik kamerası görüntülerinde, ATM cihazlarından para çekmek isteyen turistleri takibe alan şüphelilerin bir süre sonra turiste yaklaşarak yardımcı olmak istediğini belirtmesi, bu sırada kredi kartlarını el çabukluğuyla cebine koyduktan sonra turistten kartın şifresini öğrenmesi görülüyor.

Jandarma yetkilileri, banka kartlarının kaybedilmesi veya çalınması durumunda zaman kaybetmeden bankanın aranarak kartların işlemlere kapatılması ve en yakın kolluk birimine başvurulması gerektiğini bildirdiler.

AA

Haberin Devamı