Antalya AÜ ile Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği arasında iş birliği protokolü

AÜ ile Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği arasında iş birliği protokolü

Paylaş
AÜ ile Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği arasında iş birliği protokolü

AÜ ile Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği arasında iş birliği protokolü

ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Ziraat Fakültesi ile İmece Plastik Tarım İnşaat Taahhüt Petrol Ürünleri ve Gıda Sanayi Ticaret A.Ş. arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokolle, seralarda yetiştirilecek ürünlerdeki sera etkisi araştırılarak sonuçlar rapor haline getirilecek.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ile Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği Genel Müdürü Fahrettin Poyraz tarafından AÜ Yönetim Kurulu Salonu'nda imzalanan protokol kapsamında bedelsiz olarak değişik plastik örtü materyalleri kullanılmak suretiyle Ziraat Fakültesi'nin kullanımı için toplamda her biri 1000 metrekare büyüklüğünde iki adet plastik sera ile farklı modifiye atmosfer ambalajları (MAP) yapılacak. Şirket tarafından yapılacak sera ve kullanılacak tüm örtü, materyal ve ambalajların fakültece yetiştirilecek ürünler üzerindeki etkisi ve sonuçları rapor halinde düzenlenerek taraflar arasında paylaşım gerçekleştirilecek.

SONUÇLAR RAPORLANACAK

Bir sera değişik sebze türlerinin domates, biber, patlıcan, hıyar üretimine uygun olacak şekilde 1000 metrekarelik plastik sera inşa edilecek. Bu serayı her biri 250 metrekare büyüklüğünde 4 ara bölmeden oluşacak. Muz üretiminde kullanılacak 1000 metrekare büyüklüğündeki plastik sera, yüksekliği muz üretimine uygun olacak şekilde yapılacak. Ziraat Fakültesi ise plastik örtü materyallerinin etkileri ve MAP denemelerinin bilimsel sonuçlarını, şirket tarafından geliştirilmesi planlanan Hastalık Kontrol Etkili Sera Örtüsünün yetiştirilecek ürünler üzerindeki etkisi ve sonuçları rapor haline getirilecek ve şirket ile paylaşılacak.

İmza törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan, Tarım Kredi Kooperatifleri Antalya Bölge Birliği Müdürü Yakup Kasal ve yetkililer de katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı